E-ticarette depolama son derece önemlidir. Doğru raf sistemi kurarak, olası hataların önüne geçilmiş olur. Düzenli ve sistemli bir şekilde işleyen depo raf sistemlerinde hem sipariş hem de tedarik süreci kolaylıkla devam eder.

Depo raf sistemi aynı zamanda iş gücünden ve zamandan tasarruf sağlar. Ancak sistemli bir şekilde ilerlemek için öncelikle planlı hareket etmek her aşamayı en ince ayrıntısına kadar düşünerek yol almak gerekir. Bu sebeple de yapılması gereken ilk şey kat planıdır. Raf sisteminde hangi ürün nerede yer alacak, hangi raf ve bölgeye konumlandıracak bunun belirlenmesi gerekir. Depo mal indirme ve sipariş çıkış yerlerinin de bu şemaya göre belirlenmesi gerekir. Bu sayede ürün giriş çıkışları vakit kaybetmeden sistemli bir şekilde ilerler.

Depo raf sistemi kat planı belirlendikten sonra yazılımlardan faydalanarak barkod sistemine geçiş yapılması gerekir. Aksi takdirde kurulan düzenekte her şey daha karmaşık hale gelebilir. Barkod sistemiyle hangi ürün, hangi rafta kolaylıkla erişim sağlanabilir. Bu sistem sayesinde e-ticaret üzerinde müşteriler de stok kontrolü yaparak alacağı ürünü kolaylıkla internetten sipariş verebilirler.

Kurulan sistem sayesinde sipariş verilen ürünlerin yeri belli olduğu için, ürüne kolayca erişebilir ve kargo çıkışını sağlanabilir. Bu durum ise zaman tasarrufu ve sipariş fazlalığıyla şirkete yansır. Temesist e-ticaret depo raf sistemini en ince ayrıntısına kadar planlayarak tasarlar. Firmanın sunduğu çözümlerle efektif depolama süreçlerine kavuşursunuz.

E-Ticaret Depo Raf Sistemi İçin İhtiyaç Analizi Yapma

E-ticaret için depo raf sistemi kurarken öncelik ihtiyaç analizi yapmak olmalıdır. Depoda bulunması gereken malların miktarı değerlendirilerek tespit edilmelidir. Satış sisteminde en yoğun tercih edilen ürünlerin stokta ne kadar mevcut olduğu, bu stok durumunun yeterli gelip gelmediğinin tespiti gereklidir. Sonrasında ise satış miktarı değerlendirilmeli ve bunun üzerine planlamalar yapılmalıdır.

E-ticaret firmaları hangi ürünün ne denli satışı olduğunu iyi bilir. Geçmiş dönem analizi yaparak ortalama bir analiz yapmak mümkündür. Tüm bunların yanı sıra üretici firmaların malı ne kadar sürede hazır hale getirdiğine dair planlamalar yaparak tedarikli olması gerekir. Bu sayede raf sistemi oldukça işlevsel ve kolay bir şekilde şirkete katkı sağlar.

E-Ticaret Depo Raf Sistemi Bakımı ve Onarımı

Her sektörde olduğu gibi e-ticaret depo raf sistemlerinin de belirli aralıklarda bakımlardan geçmesi ve uygun görülürse onarım yapılması gerekir. Depo sistemi için son derece önemli olan bu bakım onarım işlemleri olası aksaklıkların önüne geçerek firmayı çok daha büyük zarar ve maddi kayıptan korur.

Raf sistemlerinin kontrollerinde raf ayakları, traversler, bariyerler, emniyet profilleri, gergiler ve forklift bariyerlerinin incelenmesi gerekir. Bu tür alanlarda paslanma, kırılma ya da çatlama gibi aksaklıklar yaşanabilir. Zamanla yıpranmalar dışında, dışardan alınan darbeler sonucu da depo raf sistemi zedelenmiş olabilir. Düzenli kontroller ve bakımlar ile çok daha ileri seviyelerde hasar ve zayiat olmaması adına tedbir alınması önerilir. Temesist uzman ekip ve kadrosuyla depo raf sistemi imalatı, kurulumu, bakımı ya da onarımıyla ilgilenerek müşteri memnuniyetini en üst seviyede tutmayı hedefler.

Büyük Depo Raf Sistemi Yapan Firmalar

Depo raf sistemleri; büyük işletmeler, e-ticaret firmaları, ithalat ve ihracat yapan fabrika ve kuruluşlar için büyük önem arz eder. Tüm ürünlerin sistemli şekilde depolanması, insan gücü ile oluşabilecek hataların önlenmesi için gerekli olan bir sistemdir. Bu düzenli sistem için önde gelen firma olan Temesist; her zaman en iyisini planlayarak hayata geçirir. Tüm plan ve projeler dahilinde depo raf sistemi kurulumu isteyen her bir firma ile görüşmeler sağlayarak en uygun projeyi hazırlar.

Temesist geçmişten gelen deneyimleri, bilgisi yanı sıra alanında uzman ekipleriyle sizlere en iyi çözümleri sunarak depo raf sistemlerinde etkin süreçler yürütmenize olanak verir. Firmanın uzmanlarını arayarak daha fazla bilgi alma imkanınız da vardır.