Dorse başka bir araç tarafından tahrik edilmesi amaçlanan herhangi bir araç olarak adlandırılır ve yük taşımacılığın çeşitli seçenekler sunar. Açık, kapalı ya da yarı açık gibi çeşitlerin yanı sıra sal, tenteli, lowbed, kılçık, midilli, pilot ve liftmaster dorse modelleri mevcuttur.

Her birinin farklı amaçlara ve ihtiyaçlara yönelik olmasından dolayı dorseler tür, boyut ve taşıma kapasitesi bakımından farklılık gösterir.

Sık kullanılan dorse çeşitleri aşağıdaki şekilde sıralanabilir:

• Midilli dorse: Midilli dorse, tekerlekleri kısa ve geniş olan taşıyıcılardır. En öne çıkan özelliği ise dorsenin hacim olarak oldukça büyük olmasıdır.

• Tenteli dorse: Tenteli dorse üzere kapalı bir dorse türüdür ve daha çok  kuru taşımacılık için uygundur. En yaygın dorse türlerinden biridir ve bununla birlikte yandan yüklemeye de uygundur.
• Liftmaster dorse:Farklı yükseklikteki mallar için çatı ayarı bulunan bir dorse türüdür. Ayarlanabilmesi sayesinde sayesinde rahatlıkla kullanılabilir.
• Lowbed dorse: Lowbed dorse yere en yakın taşıma sistemlerinden biridir. Genellikle çok yüksek malların taşınması için tercih edilir.

• Pilot dorse: Pilot dorseler standart kullanım amaçlı üretilen dorse türüdür. Farklı dingil ve tekerlek sayılarına sahiptir.
• Sal Dorse: Sal dorseler her açıdan açıktır ve genellikle arkasındaki yükü kapatan bir korumaya sahip değildir. Sal dorsenin en öne çıkan özelliği ise yüklemenin ve boşaltmanın çok kolay olmasıdır.

Dorseler hakkında detaylı bilgi almak için https://autoline.com.tr/ sitesini ziyaret edebilirsiniz.