Denizli Büyükşehir Belediyesi, hayvancılıkla uğraşan çiftçilerin en büyük gider kalemi olan yem maliyetlerini düşürmek ve kırsal kalkınmayı desteklemek amacıyla hayata geçirdiği “5’li Karışım Yem Bitkisi Tohumu Desteği”nde dağıtım sürecini başlattı. “Üretime Destek, Çiftçimize Güç” vizyonuyla yürütülen proje kapsamında, 19 ilçedeki 2 bin 65 üreticiye toplam 170,4 ton yüksek besin değerine sahip sertifikalı tohum ulaştırılıyor.

Denizlinin 19 Ilcesinde 5Li Karisim Yem Bitkisi Tohumu Dagitimi Basladi

İki Günlük Korku Sevinçle Bitti, Fatma Teyze Büyükşehir’in Akıllı Takip Cihazıyla Artık Güvende!
İki Günlük Korku Sevinçle Bitti, Fatma Teyze Büyükşehir’in Akıllı Takip Cihazıyla Artık Güvende!
İçeriği Görüntüle

19 İlçede 170 Tonluk Destek: 5 Nitelikli Tohum Bir Arada

Artan girdi maliyetlerine karşı üreticinin yanında yer alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, hem toprak verimliliğini artıracak hem de hayvansal üretimin kalitesini yükseltecek özel bir tohum karması hazırladı. Dağıtımı yapılan karışım; macar fiğ, yem bezelyesi, tritikale, kılçıksız buğday ve kışlık yulaf olmak üzere besin değeri oldukça yüksek 5 farklı bitkiden oluşuyor.

Denizlinin 19 Ilcesinde 5Li Karisim Yem Bitkisi Tohumu Dagitimi Basladi 1

Küçük ve orta ölçekli hayvancılık işletmelerinin kaba yem ihtiyacını karşılamayı hedefleyen proje, çiftçilerin maliyet yükünü hafifleterek sürdürülebilir tarımsal üretime doğrudan katkı sağlayacak.

İki Haftalık Dağıtım Takvimi İşliyor: İlçe İlçe Teslimat

Tohumların ekim sezonuna yetişmesi amacıyla iki haftaya yayılan yoğun bir dağıtım programı uygulamaya konuldu:

1. Hafta Programı (14 İlçe): Dağıtımın ilk gününde Beyağaç’ta 297, Kale’de 52 ve Tavas’ta 162 üreticiye toplam 1.590 çuval tohum teslim edildi. Hafta sonuna kadar toplam 14 ilçedeki hak sahiplerine tohumları ulaştırılmış olacak.

2. Hafta Programı: Dağıtımlar, 26 Ekim 2026 Pazartesi günü Çameli ilçesinden başlayarak devam edecek. İkinci etapta Çameli’de 218, Acıpayam’da 373 ve Çivril’de 326 üreticiye toplam 3 bin 77 çuval yem bitkisi tohumu teslim edilecek.

Yetkililer, SMS ve duyurularla kendilerine gün ve saat bildirilen üreticilerin belirlenen teslimat noktalarından tohumlarını alabileceklerini hatırlattı.

Denizlinin 19 Ilcesinde 5Li Karisim Yem Bitkisi Tohumu Dagitimi Basladi 2

Başkan Çavuşoğlu: "Tarlalarla Buluşan Her Tohum Yarınlarımıza Umuttur"

Tarım ve hayvancılığın Denizli ekonomisinin omurgası olduğunu vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, üreticinin her daim arkasında olduklarını belirtti:

“Toprağına sahip çıkan, emeğini esirgemeyen tüm çiftçilerimizin yanında olmaya devam ediyoruz. Amacımız yalnızca topraklarımızın verimini artırmak değil; aynı zamanda hayvancılıkla uğraşan cefakâr hemşehrilerimizin bütçesine katkı sağlamaktır. Bugün tarlalarla buluşan her bir tohum, yarınlarımıza umuttur. Yeni üretim sezonunun tüm üreticilerimize bolluk, bereket ve yüksek kazanç getirmesini diliyorum. Desteğimiz tüm üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun.”

Denizlinin 19 Ilcesinde 5Li Karisim Yem Bitkisi Tohumu Dagitimi Basladi 3