Denizli’de evinden ayrıldıktan sonra ormanlık alanda kaybolan ve iki gün süren yoğun arama kurtarma çalışmalarının ardından sağ salim bulunan 65 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Aylak’ın ailesine Denizli Büyükşehir Belediyesi el uzattı. “Bizimle Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında aileye anlık konum bildiren GPS destekli akıllı takip cihazı teslim edilirken, ailenin yürekleri ağza getiren korku dolu bekleyişi yerini huzura bıraktı.

Denizli Büyükşehir Egekent Karaman Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezi Törenle Açıldı
Denizli Büyükşehir Egekent Karaman Güneşli Günler Çocuk Gelişim Merkezi Törenle Açıldı
İçeriği Görüntüle

Iki Gunluk Korku Sevincle Bitti Fatma Teyze Buyuksehirin Akilli Takip Cihaziyla Artik Guven 1

İki Günlük Kabus Ormanlık Alanda Mutlulukla Noktalandı

Denizli’de pazar günü akşam saatlerinde kapının bir anlık açık kalmasını fırsat bilerek evinden ayrılan 65 yaşındaki Alzheimer hastası Fatma Aylak için tüm ekipler ve gönüllüler seferber oldu. İki gün boyunca yağışlı ve serin havada, aç ve susuz halde ormanlık alanda yaşam mücadelesi veren yaşlı kadın, ekiplerin titiz takibi sonucunda sağ olarak bulundu. Hastanedeki tedavisinin ardından evine ve ailesine kavuşan Fatma Aylak’ın sağ salim bulunması kentte büyük sevinç yarattı.

Iki Gunluk Korku Sevincle Bitti Fatma Teyze Buyuksehirin Akilli Takip Cihaziyla Artik Guven 2

Büyükşehir Ekiplerinden Geçmiş Olsun Ziyareti

Yaşanan acı tecrübenin ardından harekete geçen Denizli Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı ekipleri, zor günleri geride bırakan Fatma teyzeyi ve ailesini evlerinde ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerini iletti.

Belediye ekipleri, benzer bir kaybolma vakasının bir daha tekrarlanmaması amacıyla “Bizimle Yalnız Değilsiniz” projesi kapsamında Fatma teyzeye ücretsiz GPS destekli akıllı takip cihazı verdi. Bu teknoloji sayesinde ailesi, Fatma teyzenin konumunu 7 gün 24 saat boyunca cep telefonu üzerinden anlık ve kesintisiz şekilde takip edebilecek.

Kızı Canan Aypaz: “Bulamayacağız Diye Çok Korktuk”

Annesinin kaybolduğu iki günlük süreci gözyaşları içinde anlatan kızı Canan Aypaz, yanlarında olan herkese teşekkür ederek şunları söyledi:

“Pazar günü akşam saatlerinde kapının anlık açık bulunmasıyla annem dışarı çıkmış. İki gün boyunca yağmur altında, aç ve susuz şekilde dışarıdaydı. Bulamayacağız diye büyük bir korku yaşadık. Ancak kurumlarımız ve tüm gönüllü ekiplerimiz seferber oldu. Çok şükür annemiz iyi ve şimdi yanımızda. Sesimizi duyup arama çalışmalarına katılan ve destek veren herkese, bizleri bu zor günümüzde yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyemize ve başkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.”

Başkan Çavuşoğlu: “Sevdiklerimizi Hep Birlikte Koruyacağız”

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, insan odaklı sosyal belediyecilik anlayışının bir gereği olarak özel gereksinimli bireylerin ve ailelerinin daima yanında olduklarını vurguladı.

Başkan Çavuşoğlu mesajında şu ifadeleri kullandı: “Fatma teyzemizin sağ salim bulunmuş olması hepimizi çok sevindirdi. Akıllı takip cihazımızı ailemize teslim ettik. Artık Fatma teyzemiz güvende, ailemizin gözü arkada kalmayacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak, hiçbir ailemizin bu kaygıyı ve çaresizliği tek başına yaşamaması için hayata geçirdiğimiz ücretsiz akıllı takip cihazı desteğimizle ailelerimizin yanındayız. Özel gereksinimli vatandaşlara sahip ailelerin yaşadığı kaybolma endişesini derinden hissediyoruz. Bu şehirde hiç kimse kendini yalnız hissetmesin diyerek sevdiklerimizi hep birlikte güven içinde korumaya devam edeceğiz.”