Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu’nun seçim vaatleri arasında yer alan emeklilere ve yenidoğanlara yönelik yardım kararını içeren CHP grup önergesi Denizli Büyükşehir Belediye Meclisinin Mayıs ayı toplantısında karara bağlandı. Ak Parti Grup Başkan Vekili Ali Değirmenci’nin komisyonda muhalefet şerhi koyduğu yardım, mecliste Ak Parti üyelerin hayır oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi. Karara göre evi kirada olan ve tek maaşla geçinen emeklilere bir defaya mahsus 5 bin lira ikramiye verilecek.

DEĞİRMENCİ KAPSAMIN GENİŞLETİLMESİNİ İSTEDİ

Değirmenci, muhalefet şerhinde ‘Denizli’de yaşayan tüm emekli ve yenidoğanları kapsayacak şekilde yardımların yapılmasını’ düştü. Mecliste emeklilere yapılacak olan yardımın her emekliyi kapsayacak şekilde 6 bin lira olarak belirlenmesi için önerge veren Değirmenci’nin önergesi oy çokluğuyla reddedildi.

ÖNCELİKLİ OLARAK BU YARDIMIN İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPILMASI GEREKİYOR

Bizim gönlümüzden her emeklimiz için yardım yapmak geçiyordu ancak göreve geldiğimizde elimize gelen bütçe ortada. Seçim şarkımız vardı. Yaktın yandırdın beni diye. Gerçekten de öyle bir bütçe devraldık. 250 bin emekli var.

Denizli Basın İlan Kurumu Kapatıldı Denizli Basın İlan Kurumu Kapatıldı

Hepsine 5 bin lira yardım yapsak ben de emekliyim. Benim gibi emeklilerin bu tasnifin dışında kalması gerekiyor. Bizim buradaki amacımız bir sosyal yardım yapmak. Bir denge kurmak. Öncelikli olarak bu yardımın ihtiyaç sahiplerine yapılması gerekiyor. Belirlediğimiz noktalar toplumda insanların en çok ayrıştığı noktalar. Seçim vaadi olarak tek maaşlı evi kirada olan emeklilere yardım yapacağımızı söylemiştik. Yenidoğanlar için 4 bin lira yardım yapacağız. Çeyrek altın sözü vermiştik. Şuan 4 bin civarında. Aynı orana gelmiş olacak. Bu yardımların asli amacı sosyal dengeyi sağlamak. Yardım konusunda komisyon raporunda şu ifadelere yer verildi: "Emeklilere 5.000,00 TL yardım yapılması, verilecek olan 5.000,00 TL yardımdan, 01 Nisan 2024 tarihinden 6 ay öncesinde Denizli il sınırları içinde kesintisiz ikamet eden ve en fazla 10.000,00 TL (onbinTürkLirası) aylık geliri olan, kendisi ve eşi adına vergi mükellefiyeti bulunmayan, ayrıca hanede yaşayan bireylerden tapu kaydı olmayan, kendisi ve eşi üzerinde binek/iş makinesi/traktör vb gibi ticari araç kaydı bulunmayıp var ise, 2019 model (5 yaş) altı en fazla bir araç kaydı bulunan, banka mevduat hesaplarında en fazla 100.000,00 TL (yüzbinTürkLirası) olan, sosyal uyum yardımı almayan ve 01 Nisan 2024 tarihi itibari ile 60 yaşından gün almış vatandaşlarımız ile yaşlı aylığı, engelli aylığı yardımı alan ancak bu koşulları sağlayan vatandaşlarımızın yararlanmasına, Doğum yapan annelere 4.000,00 TL yardım yapılması, verilecek olan 4.000,00 TL yardımdan, doğum tarihinden 6 ay öncesinde Denizli il sınırları içinde kesintisiz ikamet eden, hane geliri en çok tek asgari ücret miktarında olan, ayrıca kendisi ve eşi adına vergi mükellefiyeti bulunmayan, hanede yaşayan bireylerden tapu kaydı bulunmayan, banka mevduat hesaplarında en fazla 100.000,00 TL (yüzbinTürkLirası) olan, sosyal uyum yardımı almayan ve 01 Nisan 2024 tarihinden sonra bebek sahibi olan annelerin yararlanmasına,"