Azur Tekstil hakkında alınan kararın, Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi tarafından değerlendirildiği ve 29 Nisan itibarıyla şirkete 3 aylık geçici mühlet verildiği öğrenildi. Mahkeme kararının ilanı ise bugün yayımlandı.
Son dönemde artan üretim maliyetleri, finansmana erişimde yaşanan zorluklar ve kur baskısı nedeniyle Denizli’de özellikle tekstil sektöründe ekonomik daralma dikkat çekiyor. Sektörde faaliyet gösteren birçok firmanın zor günler geçirdiği belirtilirken, Azur Tekstil’in konkordato başvurusu iş dünyasında geniş yankı uyandırdı.
Mahkeme Süreci Başladı
Mahkeme tarafından şirkete geçici komiser heyeti atanırken, firmanın mali yapısının detaylı şekilde inceleneceği bildirildi. Konkordato sürecinde şirket faaliyetlerini sürdürebilecek ancak bazı mali işlemler mahkeme iznine tabi olacak.
Geçici mühlet süresince hazırlanacak raporlar doğrultusunda mahkemenin ilerleyen süreçte nihai kararını vereceği öğrenildi.
Dünyaca Ünlü Markalara Üretim Yapıyordu
Denizli tekstil sektöründe uzun yıllardır faaliyet gösteren Azur Tekstil’in özellikle havlu, bornoz, peştamal ve otel terliği üretimiyle öne çıktığı belirtildi.
Firmanın, turizm sektöründe önemli işletmeler arasında yer alan Hilton ve Atlas Hotels için üretim yaptığı öğrenildi. Ayrıca Lacoste, Kenzo ve Beymen gibi dünyaca bilinen markalara da çeşitli tekstil ürünleri ürettiği ifade edildi.
Tekstil Sektöründe Endişe Artıyor
Denizli’de son dönemde tekstil firmalarının yaşadığı ekonomik sıkıntılar nedeniyle konkordato başvurularında artış yaşandığı belirtiliyor. Sektör temsilcileri, yükselen enerji ve üretim maliyetlerinin yanı sıra finansal baskının üretici firmalar üzerinde ciddi yük oluşturduğunu dile getiriyor.



