ÖMER FARUK COŞKUN’UN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI KUTLAMA MESAJI

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla mesaj yayınladı. Coşkun, "19 Mayıs 1919'da Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde başlatılan millî mücadelenin zaferle sonuçlanmasını takiben Atatürk’ün, “Türk milletinin tabiat ve şiarına en uygun idare, Cumhuriyet idaresidir.” ifadesiyle ilan edilen cumhuriyetimizin 100. yıl dönümünü kutlamanın haklı gururunu ve coşkusunu yaşıyoruz.

Cumhuriyet; bir milletin her türlü imkânsızlığa rağmen vatan sevgisi, hürriyet ve İstiklal aşkıyla, inanç ve kararlılıkla giriştiği mücadelenin ardından kurulmuştur. 

Sevgili Gençler, 
Bu ülkenin ortak geçmişi ve geleceğini paylaşan, tasada ve sevinçte bir olan fertleri olarak Cumhuriyetimize sahip çıkmak, birlik ve beraberlik içerisinde geleceğe yürüyerek medeniyet yarışında daima en ön saflarda yer almak, Cumhuriyeti ve bu cennet vatanı bizlere miras bırakan ecdadımıza ve gelecek nesillerimize karşı borcumuzdur. 

Cumhuriyetimizin kuruluşundan bu yana geçen 100 yılda Türkiye Cumhuriyeti, büyüyen ekonomisi, sağlık, eğitim, bilim, kültür alanındaki atılımları ve demokrasisiyle, dünyanın yükselen güçlü ülkeleri arasındaki yerini almış, önemli mesafeler kat etmiştir.  Bizler de aynı ruhla çalışarak gelecek kuşaklara her alanda gurur duyacakları bir ülke bırakmak için gayret edeceğiz." ifadelerini kullandı. 

Denizli-Büyükşehir-Belediye-Başkanı-Osman-Zolan-1

OSMAN ZOLAN 100. YIL ONUR VE GURURUNU YAŞIYORUZ

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayarak, “Bugün, Cumhuriyetimizin 100. yılına ulaşmanın onur ve gururunu yaşayan bizler Türkiye Yüzyılı vizyonu çerçevesinde, bu kutsal mirası daha da ileriye taşımak için birlik ve beraberlik içinde yürümeye devam edeceğiz” dedi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımlayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Cumhuriyet’in 100. yılını kutlamanın onur, gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. 

Türk milletinin Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk liderliğinde, kendisini yok etmek isteyenlere topyekun cevap vererek bugün dahi mazlum devletlere ilham kaynağı olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, “Bu zorlu süreçte Denizli’miz, ecdadımız Cumhuriyetimizin bânisi, Kurtuluş Savaşımızın Komutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ümüzün yanında sapasağlam durarak bu ülkeyi bölmek isteyenlere geçit vermemiş, şehrimize düşman postalı sokturmamıştır. Bu aziz millet vatanın birliği ve milletin bağımsızlığı için canıyla, kanıyla bir büyük bir zafer kazanmıştır. Yokluk ve yoksunluklara rağmen birlik ve beraberliğinden ödün vermeyen milletimiz Cumhuriyet’imizi bugünlere getirmiştir” dedi.

BİZE DÜŞEN EMANETE SAHİP ÇIKMAK

Başkan Zolan, mesajında şunları kaydetti: “Bizlere düşen, aziz şehitlerimizin ve kahraman gazilerimizin emaneti olan vatanımıza ve Cumhuriyetimize sonsuza kadar sahip çıkmak, kanla kazanılmış bu kutsal toprakları yarınlara taşımaktır. Bu vesilelerle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere silah arkadaşlarını, tüm şehit ve gazilerimizi, ömrünü bu vatana vakfeden kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyet Bayramımızı yürekten kutluyorum." 

Milletvekili Ök; “Cumhuriyetimizin 100. Yılı, Türkiye Yüzyılı hepimize kutlu olsun.”

AK Parti Denizli Milletvekili ve Genel Merkez Kadın Kolları Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir kutlama mesajı yayımladı.
Milletvekili Ök mesajında şu ifadelere yer verdi:  “Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin 100. kuruluş yıldönümüne ulaşmanın onur ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz. Şan, şeref ve destanlarla dolu tarihimizden aldığımız güç ve cesaretle Cumhuriyetimizin 100. yılını birlikte yürümenin gururunu yüreklerimizde hissediyoruz. 
Cumhuriyet; milletimizin Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde verdiği dünyada eşi benzeri görülmemiş kahramanlık mücadelesinin, vatan sevgisinin, vazgeçilmez bağımsızlık ülküsünün en güzel eseridir.
Atalarımızın İstiklal Savaşı’nda verdiği mücadelenin ilham kaynağı olan özgürlük ve bağımsızlık ruhu, milletimizin iradesini esaret altına almak ve ülkemizi parçalamak isteyen güçlere ve onların iş birlikçilerine karşı bugün de en önemli gücümüzdür.  
Biz, millet olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşundan bugüne, bölünmez vatan toprakları üzerinde, ay yıldızlı al bayrağımızın gölgesinde, tek millet ve tek yürek olarak yaşama uğrunda her şeyini feda edebilme anlayışına sahip olduk, bu ruhu tüm benliğimizde hissetmeye ve yaşatmaya devam edeceğiz." dedi. 

cumhuriyet-halk-partisi-denizli-milletvekili-seref-arpaci

CHP’Lİ ARPACI “CUMHURİYETİMİZİN BUGÜN 100. YILINI BÜYÜK GURUR VE ONURLA KUTLUYORUZ”

CHP Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayınladı.
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili yaptığı yazılı basın açıklaması ile Cumhuriyet’in 100. Kuruluş Yıldönümünü kutladı. Arpacı, “29 Ekim 1923 milletimizin bağımsızlık ve özgürlük mücadelesinin Cumhuriyet ile taçlandığı gündür. Cumhuriyetimizin bugün 100. Yılını büyük gurur ve onurla kutluyor, başta Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kahramanlarımızı saygı, minnet ve artan bir özlemle anıyoruz” dedi.

TÜRKİYE CUMHURİYETİ, BİZLERE BIRAKILAN EN ÖNEMLİ MİRASTIR

Arpacı’nın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı şöyle: “100 yıl önce bugün; Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşları tarafından ülkemizin ulusal bağımsızlığının, demokrasisinin ve çağdaş bir toplumun temelleri atılmıştır. 
100 yıl önce bugün bir milletin azmi ve kararlılığıyla kurulan Türkiye Cumhuriyeti, bizlere bırakılan en önemli mirastır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere bıraktığı bu mirası korumak, geliştirmek ve geleceğe taşımak ise bizlere düşen en büyük sorumluluktur.  Bağımsızlık düşüncesiyle adım adım inşa edilen Cumhuriyet fikri Milli Mücadelemizi zafere ulaştıran birlik ve beraberlik ruhunun en büyük eseridir. Ulusumuzun bağımsız bir devlet olarak uluslararası toplumda yer alma mücadelesi Cumhuriyetin ilanı ile taçlanmıştır." dedi.

merkezefendi-belediye-baskani-seniz-dogan-cumhuriyet

Şeniz Doğan, “İstiklal ve İstikbalin Teminatı Cumhuriyet”

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, Cumhuriyetin 100.yılı için bir mesaj yayımladı. 
Cumhuriyeti azim ve kararlılık ile ilelebet yaşatacaklarını belirten Başkan Doğan mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti'nin 100. yılına ulaşmasının gururunu yaşıyor, yıldönümünü coşku ve minnetle kutluyoruz. Bu 100 yıl, Türk milletinin azmini, kararlılığını ve inancını temsil etmektedir. Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde kurulan Cumhuriyet, bizlere en büyük mirastır. Bu miras asla kolay kazanılmamıştır. Cumhuriyet, demokrasiye, insan haklarına ve hukukun üstünlüğüne dayalı bir anlayış olduğu için, bizler için büyük bir değere ve öneme sahiptir. Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü, sadece bir geçmişi kutlama değil, aynı zamanda geleceğe yönelik büyük bir vizyonu tüm dünyaya göstermektir. Atatürk ilke ve devrimlerinin, teknolojinin, bilimin, sanatın ve kültürün ışığında her zaman devam edeceğiz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımıza Cumhuriyeti en iyi şekilde emanet etmek için, büyük bir sorumluluk ve aidiyet duygusu ile çalışıyoruz. Türkiye'nin daha aydınlık, daha demokratik ve daha adil bir ülke olması için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İstiklal ve istikbalin teminatı Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun. İlelebet Cumhuriyet, daima Cumhuriyet” ifadelerini kullandı.

pamukkale-belediye-baskani-avni-orki-cumhuriyet

BAŞKAN ÖRKİ’DEN CUMHURİYET’İN 100. YILI MESAJI

Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Örki, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından büyük zorluklarla kurulan Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşını büyük bir onur ve coşkuyla kutluyoruz” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümü ile ilgili Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, bir mesaj yayımladı. “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulması için Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve aziz Türk milleti büyük kahramanlıklara imza attı” diyen Başkan Örki mesajında şu görüşlere yer verdi; “Türk milleti, vatan, millet uğruna verdiği şehitlerin kanlarıyla sulanan bu topraklarda ay-yıldızlı al bayrak altında Cumhuriyet’in 100. yaşını gururla kutluyor. Tam 1 asır önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde çıkılan bu kutlu yoldun sonu her zorlukta, her engelde, dillerde, gönüllerde yatan özgürlük, bağımsız bir Türk devleti oldu. O Cumhuriyet kurulduğu günden bu yana her geçen gün büyüyerek bugün Dünya’nın en önemli güçlerinden biri oldu. Atalarımızın 1 asır önce büyük zorluklarla kurduğu Cumhuriyet’i bizler genciyle, yaşlısıyla ilelebet var edeceğiz. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurulmasında Türk milleti nasıl birlik ve beraberliğini koruyup, kenetlendiyse, bugün de aynı birlik ve beraberlik içerisinde olmalıyız. Cumhuriyet’imizin ilelebet var olması için her bir Tük vatandaşına düşen görevler vardı. O da güçlü Türkiye’nin daha da güçlü olması için var gücüyle çalışmak. Bu duygu ve düşüncelerle başta Cumhuriyet’imizin kurucusu Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşları, tüm şehit ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yaşını ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”.

tavas-belediye-baskani-huseyin-inamlik

TAVAS BELEDİYE BAŞKANI İNAMLIK, 100 YILLIK HEYECANI YÜREKLERİMİZDE HİSSEDİYORUZ

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla bir basın açıklaması yayımladı. Başkan İnamlık mesajında şunları belirtti; “Aziz Milletimizin inanç, cesaret, kahramanlık ve fedakarlıkla kurduğu Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururunu ve coşkusunu yaşıyor, heyecanını da yüreklerimizde hissediyoruz. 29 Ekim 1923 tarihi, Türk Milleti’nin istiklal ve istikbal mücadelesinin, millet egemenliğiyle taçlandığı kutlu bir gündür.
Cumhuriyet, Türk Milletimizin, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği eşsiz kahramanlık mücadelesinin, vatan sevgisinin ve bağımsızlık iradesinin en güzel ifadesidir. Milletimizin azim ve kararlılığı sayesinde kazanılan Kurtuluş Savaşı, vatan, millet ve istiklal sevgisini milli iradeye dönüştüren onurlu bir mücadelenin sonucudur. Bu onurlu mücadelenin sonucunda kurulan ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün "En Büyük Eserim" dediği Cumhuriyet'i korumak ve ilelebet yaşatmak bizlerin yegâne görevidir.
Bizler, tarihimizden aldığımız ilhamla, ecdadımızdan devraldığımız değerler ve mirasla yarınlarımıza umutla koşacağız. Ay-Yıldızlı Al Bayrağımızın altında bir ve beraber olarak istiklalimizi ve Cumhuriyetimizi korumaya, yaşatmaya devam edeceğiz. Daha çok çalışacak, daha fazla üretecek, genç nesillerimize daha güçlü ve güzel yarınlar bırakacağız.
Bu duygu ve düşüncelerle Aziz Milletimizin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyor, başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere vatanımız için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi saygı, rahmet ve minnetle anıyorum’’ dedi.
 

saraykoy-belediye-baskani-ahmet-necati-ozbas-29-ekim

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın Cumhuriyet Bayramı mesajı

Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yılı sebebiyle bir mesaj yayımladı.
Başkan Özbaş, mesajında şu sözlere yer verdi: “29 Ekim 1923’ten günümüze, birlik ve beraberlik içerisinde yürürken geleceğimizin teminatı ve dirilişin sembolü olan Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlamanın gururu ve coşkusunu hep birlikte yaşıyoruz.
Cumhuriyetimizin 100. yılını görmemiz için büyük kahramanlıklar gösteren başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, silah arkadaşlarını, canlarını cennet vatanımız için feda etmiş tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi minnet, rahmet ve şükranla anıyorum. 
Ülkemizin her bir evladının vatanının geleceğine yönelik umutları ve hedefleri her zaman vardı, olmaya da devam edecektir. Tarih sayfalarını altın harflerle süsleyen Türkiye Cumhuriyetimize çiçekler dikmeye, güzellikler ekmeye devam edeceğiz. Yaşasın devlet, yaşasın millet, yaşayın Cumhuriyet.”

selim-kasapoglu-denizli-sanayi-odasi-1
DSO Başkanı Kasapoğlu, ''Cumhuriyetin yeni yüzyılına, ilk günkü azim ve heyecanla hazırız.''

Denizli Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Cumhuriyetimizin 100. Yılı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle bir açıklama yayımlayarak, şu dile getirdi:

100 yıl önce, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atıldı. Köklü tarihimizin temellerinde yükselen, gelişim, dönüşüm ve değişim kabiliyetine sahip, güçlü bir mazinin birikimi ile yeni bir asra “merhaba” diyoruz.'' ifadelerini kullanan Başkan Kasapoğlu; ''Cumhuriyetin yeni yüzyılına, ilk günkü azim ve heyecanla hazırız.'' dedi.
Başkan Kasapoğlu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesi ile yayımladığı mesajında, 'Bizler için bu kutlama yalnızca 100 yıl değil ilelebet sürecek, var olacak bir kutlama ve heyecandır.'' diye konuştu. Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının Cumhuriyet uğruna verdikleri mücadelenin, bizleri bu günlere getiren mücadele olduğunu dile getiren Kasapoğlu, ''Ulu Önder Cumhuriyeti kurarken en önemli önceliklere ekonomi ve üretimi de eklemiş ve buna göre proje ve programlara imza atmıştır.'' diye konuştu.

''Cumhuriyetimizin Parlamasına Daima Katkı Koyacağız.''

''Her fabrika bir kaledir'' diyerek bizlere üretimin önemini en net şekilde ifade eden, evrensel bir lidere sahip olmanın kıvancı ve gururu ile daima daha çok çalışıp daha yüksekleri hedeflemek bizim için bir ödevdir.'' diyen Başkan Kasapoğlu, Türkiye Cumhuriyeti ekonomik büyümesini sürdürürken bir cumhuriyet kurumu olan Denizli Sanayi Odası'nın da bu büyümeye daima katkı koyacağını, büyümenin bir parçası olarak daima hedefine ilerleyeceğini, Denizli'nin gelişimi için daha çok çalışıp Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet parlamasına katkı koyacağını belirtti. Başkan Selim Kasapoğlu: ''İlk yüz yılımızı geride bırakırken, Cumhuriyetimizin kurucusu, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Cumhuriyet'i bizlere armağan eden tüm kahramanlarımızı saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı kutlu olsun.'' dedi.