Denizli İnovasyon Derneği (DİDER), 08 Şubat Pazar günü olağanüstü genel kurul toplantısını gerçekleştirdi. Pamukkale ilçesi 15 Mayıs Mahallesi’ndeki dernek merkezinde saat 14.30’da başlayan toplantı, üyelerin geniş katılımına sahne oldu. Derneğin gelecek vizyonunun ve yeni dönem stratejilerinin masaya yatırıldığı kurulda, yapılan oylama sonucunda Şaban Varol derneğin yeni başkanı seçildi.

"İnovasyon Kültürünü Şehrin Tamamına Yayacağız"

Seçimin ardından bir teşekkür konuşması yapan yeni Başkan Şaban Varol, Denizli’nin sahip olduğu yenilikçi potansiyeli vurguladı. Varol, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Denizli’nin yenilikçi potansiyelini ortaya çıkaracak, şehrimizin geleceğine değer katacak projeler üretmek için çalışacağız. Ortak akıl ve güçlü iş birlikleriyle inovasyon kültürünü şehrimizde daha da yaygınlaştırmayı amaçlıyoruz.”

Yeni Hedef: İş Birliği ve Sürdürülebilir Kalkınma

Yeni yönetim döneminde DİDER’in çok daha kapsayıcı bir rol üstleneceğini belirten Varol; üniversiteler, kamu kurumları, özel sektör ve genç girişimcilerle olan bağların güçlendirileceğini ifade etti. Derneğin temel odak noktaları arasında şunlar yer alıyor:

  • Girişimcilik Destekleri: Genç yeteneklerin projelerini hayata geçirmesine rehberlik etmek.

  • Stratejik Ortaklıklar: Kamu ve özel sektörle ortak projeler geliştirerek bölgesel kalkınmaya katkı sunmak.

  • Sürdürülebilirlik: Denizli sanayisi ve iş dünyasında sürdürülebilir kalkınma modellerini teşvik etmek.

    PAÜ’den ABD ile Akademik Güç Birliği
    PAÜ’den ABD ile Akademik Güç Birliği
    İçeriği Görüntüle

Yeni yönetim kurulu ile görevine hızlı bir başlangıç yapan Şaban Varol, DİDER’in bölgesel kalkınmada öncü bir rol oynamaya devam edeceğinin altını çizdi.

Denizli Inovasyon Dernegi Saban Varol1Denizli Inovasyon Dernegi Saban Varol2Denizli Inovasyon Dernegi Saban Varol3