Denizli’nin Çal ilçesinde otluk alanda meydana gelen yangın, Orman Bölge Müdürlüğü ve Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekiplerinin ortak müdahalesi sonucu kontrol altına alındı. Feci yangında yaklaşık 7 hektarlık alan zarar gördü.

Yangın, Çal ilçesine bağlı Akkent Mahallesi’ndeki otluk arazide henüz bilinmeyen bir nedenle başladı. Kuru otların tutuşmasıyla rüzgârın da etkisiyle kısa sürede büyüyen alevleri fark eden çevre sakinleri, durumu derhal 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.

Denizli Cal Akkent Mahallesinde Otluk Alan Yangini 2

61 Personel Ve Karadan Dev Ekiplerle Müdahale

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda Orman Bölge Müdürlüğü, Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ve jandarma ekibi sevk edildi.

Alevlerin yerleşim yerlerine ve ormanlık alana sıçramasını engellemek amacıyla sahada 61 personel görev yaptı. Ekipler yangına; 7 arazöz, 5 itfaiye aracı, 4 su ikmal tankeri, 4 iş makinesi, 3 ilk müdahale aracı ile karadan yoğun bir şekilde müdahale etti.

Denizli Cal Akkent Mahallesinde Otluk Alan Yangini

7 Hektar Kül Oldu

Ekiplerin zorlu arazi şartlarına rağmen yürüttüğü titiz ve uzun süreli çalışmalar neticesinde yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Yapılan ilk incelemelerde yangında yaklaşık 7 hektarlık otluk alanın zarar gördüğü tespit edildi.

Kağıthane Fotoğrafçı Ararken Pasaport Fotoğrafı Çektirmenin Adımları
Kağıthane Fotoğrafçı Ararken Pasaport Fotoğrafı Çektirmenin Adımları
İçeriği Görüntüle

Jandarma ve itfaiye ekipleri yangının çıkış sebebinin belirlenmesi amacıyla geniş çaplı inceleme başlattı.