Fahrettin Cüreklibatur adıyla bilinen Cüneyt Arkın'ın, iki oğlu Murat ve Kaan dışında bir de kızı olduğu, bu kızı Filiz Cüreklibatır'ın ise miras davası açtığı ortaya çıktı. Filiz Cüreklibatır, mirastan mal kaçırıldığı iddiasıyla üvey annesi Betül Cüreklibatır ve erkek kardeşleri Murat Cüreklibatır ile Kaan Polat Cüreklibatır'a karşı hukuki bir mücadele başlattı.

Miras davasında tanık olarak ifade veren isimler arasında, Cüneyt Arkın'ın dönemindeki sinema sektörünü yakından tanıyan Ediz Hun ve İlkim Karaca bulunuyor. Ediz Hun, "Bizim dönemimizde dört sene çalıştıktan sonra anca ev alabiliyorduk. Cüneyt baskı görecek biri değildi" ifadeleriyle dönemin zorluklarına vurgu yaparak davanın detaylarına ışık tuttu.

Cüneyt Arkın'ın vasiyetnamesine itiraz eden Filiz Cüreklibatır, Levent'te bir taşınmazın olduğunu ve babasının bu malı oğullarıyla eşinin baskısı sonucu onların lehine bağışlama niyetinde olduğunu belirtiyor. Mahkeme süreci, Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın'ın mirasının nasıl paylaşılacağı konusundaki belirsizliği derinleştiriyor.

Halk oyunlarında Anadolu’nun renkleri Denizli'de buluşuyor Halk oyunlarında Anadolu’nun renkleri Denizli'de buluşuyor

cuneyt-arkin-miras1