HABERDENİZLİ.COM

İtalya;background:white'>Pellicone Spor Salonu'nda düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nın yedinci ve son gününde, erkekler serbest stilde final müsabakaları sona erdi.

Milli güreşçi Çivrilli Hemşehrimiz Süleyman Karadeniz, İsviçreli rakibi Samuel Scherrer’i mağlup ederek, Avrupa Güreş Şampiyonası’nda serbest stil 92 kiloda altın madalya kazandı.

Şampiyon milli güreşçi, "Türkiye'ye armağan ediyorum. Bu madalyayı, özellikle Elazığ depreminde hayatını kaybedenlere, Van’da çığ altında kalanlara ve Suriye’deki şehitlerimizin ailelerine armağan ediyorum. Onların yüreklerine bir nebze de olsa su serpmiş olmak istiyorum." dedi.

Madalya kazandığı için mutlu olduğunu belirten milli güreşçi, "İlk madalyam altın olduğu için daha çok mutluyum. Hedefim olimpiyatlarda da madalya almak ve olimpiyatlarda ve dünya şampiyonalarında madalya almak. " diye konuştu. Müsabaka sonunda sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Çivril Belediye Başkanı Niyazi Vural "Çivrilli Hemşehrimiz Süleyman Karadeniz'i yürekten kutluyor, başarılarının devamını diliyorum." şeklinde konuştu. Milli güreşçimiz önümüzdeki günlerde Denizli İl Merkezi ve Çivril ilçe merkezinde törenlerle coşkulu bir şekilde karşılanacak.