Yağışların geç geldiği Denizli’de, çıkmakta geciken çıntar yağışlarla birlikte gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. Çameli İlçesi’nde Sezgin Ayten isimli vatandaş Karabayır ve Kirazlıyayla mahallerinin arasında yer alan ormanlık alanda bulduğu çıntarları topladı. 10 kiloya yakın çıntar toplayan Ayten, topladığı çıntarların böreğini yaparak ailesi ile birlikte yedi.

Çameli İlçesi’nde 3 gündür devam eden yağışlı hava ile birlikte, çapasını sepetini alan vatandaşlar dağlara çıkarak çıntar aramaya başladı. Akpınar, Karabayır, Kirazlıyayla, Kalınkoz, Emecik, İmamlar mahallelerinden ve ilçe sınırında bulunan Dalaman/ Görleyk mahallesinde bol miktarda çıntarın olduğu belirtildi.

cintar-2-1

Çıntarın yüzünü göstermesiyle vatandaşların topladığı çıntarlar tezgâhlarda da yerini almaya başladı.  Aile bütçesine katkı da sağlayan çıntar, Pazar da 100 ila 140 TL olarak satılıyor. Pazarda yer ücreti vermek istemeyen bazı vatandaşların kendi aralarında alış verişi yaptığı belirtildi.

"Çıntar etten daha lezzetli"

Topladıkları çıntarın kilosunu 100-140 liraya sattıklarını aktaran satıcı Kamil Selek, "Çıntar etten daha lezzetli. Et fiyatları da zaten o civarda. Doğal bir ürün, ilacı ve gübresi yok. Doğal ve zahmetli olduğu için fiyatı da yüksek." diye konuştu.

Pazarda alışveriş yapan Nurgul Yaman, çıntarın lezzetinin muhteşem olduğunu dile getirdi. Çıntarın tamamen doğal bir ürün olduğuna dikkati çeken Yaman“Bu ürün et kadar besleyici ve lezzetlidir. Damak tadı anlamında ayrı bir yeri var. Bu da bitkisel protein. Gözlemesini yap, soğanla kavur. Biz yöre halkı olarak çok seviyoruz” dedi.

cintar-1-1