Gün içinde cildiniz birçok faktörden etkilendiği için belli dönemlerde bakıma ihtiyaç duyabilirsiniz. Özellikle mevsim geçişlerinde ve yoğun sıcaklarda cildinizi ekstra nemlendirmek isteyebilirsiniz. Cilt maskeleri sayesinde doğal görünüme kolayca ulaşabilirsiniz. Evde yapacağınız doğal maskeler ile ilk adımı atabilirsiniz. Cildinize kolajen takviyesi sağlayacak maskeler hazırlayarak cilt deformasyon oluşumunu yavaşlatabilir, farklı formlarda kolajen takviyelerini deneyimlemek için Day2Day’i ziyaret edebilirsiniz. Evde bulunan malzemelerle hazırlayabileceğiniz etkili maskeleri şöyle sıralayabiliriz;

  1. Zerdeçal maskesi

  • 1 çay kaşığı zerdeçal (toz)
  • 3 çay kaşığı limon suyu

Toz zerdeçal ile limon suyunu karıştırarak cildinize direkt olarak uygulayabilirsiniz. 15 dakika beklettikten sonra cildinizi iyice yıkayın. Bu maskeyi haftada bir kez uygulayabilir ya da cilt tipinize göre sayıyı artırabilirsiniz. Zerdeçal maskesi bazı ciltlerde leke bırakabilir. Bu nedenle, maskeden sonra karbonat ile suyu karıştırarak cildinize ekstra bir uygulama yapabilirsiniz.

  1. Muz ve yoğurt maskesi

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 1 adet muz (olgunlaşmış)
     

Muzu püre kıvamına gelene kadar ezerek işe başlayabilirsiniz. Daha sonra içerisine bal ve yoğurt ekleyerek iyice karıştırın. Maskeyi temiz cildinize uygulayarak 15 dakika bekletebilirsiniz. Ilık su ile cildinizi yıkadıktan sonra nemlendirici sürmenizde fayda var. Cilt yapınıza göre yoğurt maskesini haftada 2-3 kez uygulayabilirsiniz.

  1. Çilek ve bal maskesi

  • 4 tane çilek
  • 2 çay kaşığı bal

Çilek ve bal maskesi için öncelikle çilekleri iyice ezin ve içerisine bal ilave edin. Çilek ve balı iyice karıştırarak hazırladığınız maskenizi yüzünüze dairesel hareketlerle ve masaj yaparak uygulayabilir, 15 dakika beklettikten sonra cildinizi bol su ile yıkayabilirsiniz. Düzenli bir şekilde çilek maskesini uygulayarak kısa sürede pürüzsüz bir cilde sahip olabilirsiniz.

  1. Bal ve tarçın maskesi

  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 çay kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı bal ve 1 çay kaşığı tarçını iyice karıştırarak tüm malzemeleri karıştırın. Yumuşak ve pürüzsüz bir kıvam elde ettikten sonra ürünü temiz cildinize uygulayabilirsiniz. Maskeyi 10-15 dakika beklettikten sonra ılık su ile yıkayabilir, bal ve tarçın maskesini haftada 1 ya da 2 kez uygulayabilirsiniz.