Yaz yağmuruna hazırlıksız yakalanan Denizliler ıslanmaktan kurtulamadı Yaz yağmuruna hazırlıksız yakalanan Denizliler ıslanmaktan kurtulamadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Denizli Milletvekili Şeref Arpacı, Acıpayam’da meydana gelen dolu afetini TBMM gündemine taşıdı. Dolu afetinin vurduğu bölgede tüm çiftçilerin zarar gördüğünü belirten Arpacı, “Denizli'de Acıpayam ilçemizde Akalan Mahallesi başta olmak üzere, Pınaryazı, Köke ve Aliveren mahallelerinde dün gece kırk beş dakika süren ve 10 bin dekar alana zarar veren bir dolu yağışı meydana geldi. Tüm çiftçilerimiz ve hemşehrilerimiz bu afet nedeniyle zarar gördü. Yağan dolu yüzeyde 5 santimlik beyaz bir örtüye neden oldu. İlk tespitlere göre kavun, karpuz ve biber tarlalarında ürünler zayi oldu, büyük bir zarar meydana geldi, tek bir fide kalmadı, çiftçinin bütün emeği, alın teri yok oldu” dedi.

“Üreticimiz Yalnız Bırakılmamalı”

Tarım Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı'ya seslenen Milletvekili Arpacı “Bölgede çok sayıda TARSİM'li olmayan çiftçimiz mevcut. Bu çiftçilerimizi kaderine terk edemeyiz. Onların alın teri bizim için çok kıymetli. Onların zararlarına devletimiz tarafından güvence verilmeli. Üreticimiz yalnız bırakılmamalı, çiftçilerimizin kredi ve sigorta prim borçları derhâl ertelenmeli, fide desteği verilmeli. Bu afeti hızla atlatmak, yaralarımızı sarmak için yapılacak olan yardımların ivedilikle ulaştırılması gerekmektedir. Hükûmeti harekete geçmeye ve devletimizi üreticimize, çiftçimize sahip çıkmaya davet ediyor, Acıpayam'lı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum” ifadelerini kullandı.