İstiklal Marşı’nın kabulünün 105. yıl dönümü, Çameli Belediyesi Sezgin Özdemir Konferans Salonu’nda düzenlenen görkemli bir programla kutlandı. İlçe protokolü, öğretmenler ve öğrencilerin yoğun katılım gösterdiği etkinlikte, milli şairimiz Mehmet Âkif Ersoy rahmet ve minnetle anıldı.

Camelide Istiklal Marsinin Kabulunun 105 Yili Coskuyla Kutlandi 3

Protokol Tam Kadro Katıldı

Çameli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çiçeklerle Kutlandı
Çameli’de 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Çiçeklerle Kutlandı
İçeriği Görüntüle

Programa; Çameli Kaymakamı Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Cengiz Arslan, Cumhuriyet Savcısı Efekan Efe, AK Parti İlçe Başkanlığı'nı temsilen Akide Genç, CHP İlçe Başkanı Atila Aydın ve çok sayıda protokol üyesi katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Camelide Istiklal Marsinin Kabulunun 105 Yili Coskuyla Kutlandi 4

Oratoryo ve Şiirlerle Milli Ruh

Anma programı kapsamında öğrenciler tarafından hazırlanan oratoryo gösterileri ve okunan kahramanlık şiirleri katılımcılara duygu dolu anlar yaşattı. Sahnelenen gösteriler, İstiklal Mücadelesi'nin ruhunu salondaki izleyicilere yeniden hissettirdi.

Camelide Istiklal Marsinin Kabulunun 105 Yili Coskuyla Kutlandi 2

Başarılı Öğrencilere Ödül Takdimi

Programın son bölümünde, hafta dolayısıyla düzenlenen çeşitli yarışmalarda başarı gösteren öğrenciler sahneye davet edildi. Dereceye giren öğrencilere ödülleri; Kaymakam Mustafa Çelik, Belediye Başkanı Cengiz Arslan ve Cumhuriyet Savcısı Efekan Efe tarafından takdim edildi. Protokol üyeleri, öğrencileri başarılarından dolayı tebrik ederek hatıra fotoğrafı çektirdi.

Camelide Istiklal Marsinin Kabulunun 105 Yili Coskuyla Kutlandi

Çameli Belediyesi yetkilileri, program sonrası yaptıkları açıklamada "Bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 105. yılı kutlu olsun" mesajını paylaştı.

Camelide Istiklal Marsinin Kabulunun 105 Yili Coskuyla Kutlandi 1