Akcan’a yakın arkadaşı olan 25.Dönem Çanakkale MHP Milletvekili İbrahim Kürşat Tuna, dünyanın en kahraman birliği olan ve Çanakkale’de destan yazan 57.Alay’ın madalyasını taktim etti. Çal heyetine, Çallı olan rehber emekli asker Mustafa Taş, Çanakkale destanını anlattı.
Çallı muhtarların talebi üzerine Belediye Başkanı Fethi Akcan, Çanakkale’ye gezi düzenledi. 22 muhtar ile birlikte Çanakkale’ye giden Çal heyetini, eski Çanakkale milletvekillerinden İbrahim Kürşat Tuna karşıladı. Tuna, Akcan’a 57.Alay’ı temsil eden madalyayı taktim etti, “Dostum olan Başkan Akcan ve hemşehrilerine bu madalya çok yakıştı. 57.Alay madalyasının önemi büyüktür. 57.Alay dünya tarihinin en kahraman alayıdır” dedi.
Çanakkale şehitliğine giden Başkan Akcan ve muhtarlar burada Çallı olan şehitlerin mezarların da dua okudu. Çanakkale Savaşı ile verilen büyük kahramanlık anılarını ise, Çal heyetine aslen Çallı olan Çanakkale rehberi Mustafa Taş anlattı.

AKCAN; “ATATÜRK’ÜMÜZÜ VE ŞEHİTLERİMİZİ RAHMETLE ANDIK”

Başkan Akcan, Çanakkale’de büyük komutan Mustafa Kemal Atatürk ve tüm şehitleri rahmetle andıklarını söyleyerek, “Atatürk’ümüzü, şehitlerimizi rahmetle andık. Çallı rehber, Çanakkale destanını bize çok güzel anlattı. Çanakkale’yi unutmamamız, unutturmamamız gerekiyor. Bugün özgürce ülkemizde yaşıyorsak, bunu o dönemin kahramanlarına ve o kahramanları motive eden büyük komutan eşsiz lider Atatürk’e borçluyuz. Mekanları cennettir inşallah” diye konuştu.