Denizli Büyükşehir Belediyesi, Tavas Belediyesi ve Çağırgan Kültür ve Dayanışma Derneği işbirliği ile Tavas İlçesi Çağırgan Mahallesi’nde 7. si düzenlenen Yörük ve Türkmen Şenliği vatandaşların yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Yörük Çadırları önünde şiir ve türkü dinletileri ile başlayan program Unesco tarafından Yaşayan İnsan Hazinesi ilan edilen sipsici Halime Özke’nin gösterisi ile devam etti.

Çağırgan köy düğünü canlandırması ile devam eden programda geleneksel gelin giysisi ile deveye binen gelin davullar zurnalar eşliğinde konvoy oluşturarak, şenlik meydanından köy meydanına kadar götürüldü. Yörük kültürünün doyasıya yaşandığı şenliğe başka İllerden yörükler ve Yörük dernekleri de katılım sağladı. 

Akşam programı Tavas Belediyesi Gençlik Spor Kulübü ve misafir Halk Oyunları Ekiplerinin gösterileri, Sanatçı Ayşe Dinçer konseri ile son buldu.

Tavas Belediye Başkanı Hüseyin İnamlık: “ Hemşehrilerimizle buluşmak, kaynaşmak ve bu güzel geleneğimizi sürdürmek için düzenlemiş olduğumuz 7. Yörük Türkmen Şenliğimizi gerçekleştirdik. Biz de Yörük Türkmen Kültürümüzün tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılmasını sağlamak için bu geleneğimizi yaşatmaya devam edeceğiz.

Bu vesileyle genç nesillerimiz kültürüne, değerlerine bağlı kalıp, geçmişini unutmayan, örf ve adetlerine sahip çıkan nesiller olarak geleceğe ışık tutacaklardır.

Birlik ve beraberliğimizin devamı ve pekiştirilmesi adına şenliğimize yapmış oldukları destek ve katkılardan dolayı Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan’a, Dernek Başkanımıza, muhtarımıza, katılım sağlayan ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum’’ dedi.

tavas-cagirgan-yoruk-festivali2tavas-cagirgan-yoruk-festivali1tavas-cagirgan-yoruk-festivaliWhatsApp Image 2022-08-18 at 12.05.20