Denizlili çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşıyor Denizlili çocuklar bayram coşkusunu doyasıya yaşıyor

Denizli Büyükşehir Belediyesinin hayata geçirdiği, yakını vefat eden kimselerin taziye dileklerini kabul edeceği Denizli Büyükşehir Belediyesi Taziye Evi’nin açılışı yapıldı. Kayıhan Mahallesi’nde inşa edilen sosyal tesisin açılış programına Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, eşi Berrin Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı. Program Kur’an-ı Kerim tilavetinin okunması ile başladı. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, "Her canlı ölümü tadacaktır" ayetini hatırlatarak, vatandaşların acılarını paylaşacağı, başsağlığı dileklerini daha rahat bir ortamda kabul edebilecekleri taziye evi inşa ettiklerini söyledi.

Bölgeye hizmet verecek

Denizli Büyükşehir Belediyesi Taziye Evi’nin aynı zamanda hayır, Mevlid-i Şerif gibi mahalle sakinlerinin özel ihtiyaçlarına da yanıt vereceğini ifade eden Başkan Osman Zolan “Taziye evimiz sadece Kayıhan’a değil, Hürriyet ve Cumhuriyet mahallerimize de hizmet edecek. İnsanlarımız acılı günlerinde yer sıkıntısı yaşayabiliyor ya da adres konusunda sıkıntılar yaşanabiliyor. Sevdiklerimizi güzel bir şekilde dualarla uğurlayacağımız bir tesis inşa ettik. Hayırlı olsun inşallah” diye konuştu.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Taziye Evi

Kayıhan Mahallesi’nde yer alan taziye evi, 232 metrekare kapalı alana sahip olup, içerisinde taziye salonu, mescit, mutfak, ofis ve abdesthane yer alıyor. Cenaze sahiplerinin taziyelerini kabul edebileceği gibi sosyal tesiste hayır veya taziye yemekleri de verilebilecek.