Bungalov Evlerin Tarihçesi

Ülkemizde son yıllarda revaçta olan bungalov evlerin tarihi çok eskilere gitmektedir. İlk bungalovlar 19. yy başlarında inşa edilmeye başlanmıştır. Mimari tarz olarak eski çağ göçebe topluluklarının yapılarına benzese de bungalov evlerin farkı, ilk olarak 1800’lü yıllarda “bungalov” ismiyle yapılmış olmalarıdır. İngilizce “bungalow” olarak kullanılan bu sözcük Hintçeden türemiştir. Kelime anlamı “küçük ev” ya da “günübirlik ev” olarak dilimize çevrilmiştir. Anlamından da anlaşıldığı üzere günlük hayatta pratik bir kullanıma sahiptir ve ahşap malzemeyle üretilirler. 1800’lü yıllarda Hindistan çok fazla ziyaretçi ağırlamaya başlayınca İngilizler bu sorunu halletmek için çok katlı ve betondan inşa edilen yüksek maliyetli yapılar yerine daha düşük bütçelere pratik bir şekilde yapılan bungalov evleri inşa etmişlerdir. Bu sayede dünyaya yayılan bu mimari türün temelleri atılmış olmuştur.

Bungalov Evler Nasıl Yapılır?

Günümüzde bungalov evler, turizm ihtiyacını karşılamak ve alternatif bir konaklama sunmak için hizmet vermeyi amaçlamaktadır. Otantik bir ruha sahip olmaları ve doğanın içinde konumlanmaları sayesinde oldukça ilgi toplamaktadır.

Bungalov evler, topraktan belli bir yükseklikte inşa edilirler. Evin konacağı zemine betonla kaplı ayaklar yerleştirerek ağırlığın eşit dağılması sağlanır. Evin temeli oluşturulduktan sonra çatıyı taşıyacak ve kolon görevini üstlenecek ahşap iskelet yapılır. Hava koşullarına uygun malzemeler kullanılarak üçgen formlu çatı kısmı inşa edilir. Çatının tamamlanmasının ardından iç ve dış duvarlar, kapı ve pencereler için boşluk bırakılıp ahşap malzemeden örülerek bungalov evi tamamlama aşamalarına geçilir. Ahşap yapıyı hava koşullarından ve böceklerden korumak için özel karışımlar sürerek bungalov ev tamamlanmış olur.

Bungalov Evlerde Konaklama

Yemyeşil bir doğanın ortasında tertemiz hava ve kuş cıvıltıları arasında huzurlu bir konaklama yaşayabilirsiniz. Doğa dostu birbirinden şık ve modern mimariye sahip bungalov evler farklı bir deneyim yaşayabilmeniz için konforlu tatil fırsatı sunmaktadır. Sevdiklerinizle eğlenceli vakit geçirebilir, özel havuzunuzda arzu ettiğiniz kadar keyif yapabilirsiniz. Deniz ve doğa manzaralı birbirinden güzel bungalov evlerden birini uygun fiyat aralıklarıyla Villa Reyonu adresinden güvenli bir şekilde kiralayabilirsiniz.