Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile TOKİ ortak projesi olan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesi çerçevesinde Buldan’da inşa edilecek olan 2. Etap  126 TOKİ konutları için noter huzurunda kura çekildi. EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen kura çekimine, Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan ile başvuruda bulunan Buldanlı vatandaşlar katıldı. 
Buldan’da Yeni Mahallede belediye tarafından tahsis edilen arsaya yapılacak olan 126 TOKİ Konutu için, gazi ve şehit kontenjanından başvuru olmazken engelli kontenjanından 22, emekli kontenjanından 65,  genç kontenjanından 150 olmak üzere toplam 391 başvuru yapıldı.

İLK TALİHLİĞİ BAŞKAN ŞEVİK ÇEKTİ

Başkan Şevik, “İlk Evim,İlk İşyerim” projesinin Cumhuriyet tarihinin  büyük sosyal konut hamlesinden biri olduğunu vurgulayarak, “Buldan’da TOKİ Sosyal Konut projesi kapsamında geçtiğimiz dönem 112 vatandaşımız ev sahibi oldu. ‘İlk Evim, İlk İşyerim” projesi kapsamında da 126 konutu hak sahipleri ile buluşturacağız. Devlet babadır, candır,kandır. Devlet bir kere daha babalığını gösterdi. Ben Cumhurbaşkanımız sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere emeği geçen herkesi teşekkür ederim. Konutlar şimdiden hak sahiplerine hayırlı olsun” dedi” 
Kura çekimi ilk olarak 22 kişinin başvurduğu 7 engelli kontenjanının ilk talihlisi Mahmut Çiçeker’i  Belediye Başkanı Mustafa Şevik çekti. İkinci talihli Ahmet Deniz’i BBP İlçe Başkanı Fevzi Mercan, 3.talihli Musa Uysal ismini ise MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt  çekti. 126 asıl 6 yedek olmak üzere toplam 132 şanslı hak sahipleri kura ile belirlendi.

“Bugün benim en şanslı günüm”

Kura çekimi sırasında salonda bulunan Engelli Kontenjanından başvuran ve 2.talihli olarak kuradan çıkan Ahmet Deniz heyecanını ve sevincini Belediye Başkanı Mustafa Şevik ile paylaştı.  “Bugün benim en şanslı ve mutlu günüm. Cumhurbaşkanımıza ve Belediye Başkanımız Mustafa Şevik’e teşekkür ederim” dilerek duygularını dile getirdi. 
TOKİ kura sonuçlarını e-Devlet üzerinden T.C. kimlik numarası ile sorgulayabileceğiniz gibi, TOKİ kura canlı yayınlarını TOKİ Youtube resmi sayfası üzerinden canlı olarak takip edebilirsiniz.