Eğitim-Bir-Sen Denizli Şube Başkanı, Memur-Sen Denizli İl Temsilcisi Feyzullah Öselmiş, Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis gündemine taşınan halka açık kafe ve restoranların alkollü olmasıyla ilgili bir yazılı açıklama yaptı. Öselmiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi; "Bu Karar Çocuklarımız İçin Özenti Oluşturur. Denizli Büyükşehir Belediyesi Alkol Kararından Vazgeçmelidir.
Alkolün zararları, ortaya çıkardığı etkileri ve toplumda oluşturduğu olumsuz durumları açıkça ortadayken;  toplum ve devlet olarak özellikle genç nesli ve çocuklarımızı bu ve benzeri zararlı etkenlerden korumak için üstün gayret ortaya koyuyorken; çocuklarımızın devletin resmi kurumlarının iştiraki olan işletmelerde alkol ile karşı karşıya bırakılması acı bir tablo oluşturacaktır. “Buralara da gitmeyiversinler”  gibi bir düşünce ise halka açık ve halkın hizmetine sunulan aynı zamanda belediyenin iştiraki olan mekanların belli bir zümreye açılacağı anlamı taşıyacağından hem ayrılıkçı hem de ayrıştırıcı bir garabet durumu ortaya çıkaracaktır.

Başkan Ertemur, Denizli Medyasıyla Buluştu Başkan Ertemur, Denizli Medyasıyla Buluştu

Tüm dünyada alkol ve keyif verici zararlı maddeler ile ilgili ciddi mücadele ve önleyici tedbirler alınma gayreti herkesçe bilinmekteyken, alkolün ortaya çıkardığı ve sonuçları her zaman ağır olduğu tüm yönleriyle görülmekteyken, yerel siyasetçilerin ilk icraatları neden bu mekanları alkole açmak olmuştur.  Alkole açılmak istenen mekanların özellikle ailelerin ve üniversite gençliğinin sık kullandığı mekanlar olması niçin dikkate alınmamış ya da kasıtlı olarak mı seçilmiştir.

Halka hizmet için açılan belediye iştiraki kafe ve restoranlar halkın hizmetinde kalmalı, alkol bu mekanlarda asla yer almamalı, geleceği emanet bırakacağımız çocuklarımız alkol ve benzeri zararlı etkenlerden korunmalı, özenti oluşturabilecek bu girişimden vazgeçilmelidir.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Bülent Nuri Çavuşoğlu'na eğitimci olarak açık çağrımızdır. Bu hatadan vazgeçilsin. Gençlerimiz ve çocuklarımız alkol ve benzeri zararlı etkenlerden korunsun, alkole özenti oluşturacak bu girişim derhal son bulsun" dedi.