Kriminal uzmanlarımızla iletişime geçen kişiler imza incelemesi hizmetlerinden yararlanıyor. İmza işlemlerinde belge ve veriler gizli tutulmaktadır.

İmza incelemesi yapan ekiplerimiz her durumda sizlerin yanında oluyor. İmza, kişinin çocukluk çağından itibaren eğitim süreçleri boyunca yazı yazma alışkanlığına bağlı olarak kişiye özel karakteristik hareketler barındıran şekillerdir.

İmzalar kişinin iradesini dışa yansıtır. İmza, kişiye özel bilinç dışı oluşturulan çok sayıda karakteristik özellik bulundurmaktadır. Kişi imza atarken düşünmeden, hızlı, seri veya kendine özgü tavırlarla çeşitli refleks hareketlerle imzasını yapmaktadır.  Sahte imzalar ise özenle atılır.  İmza inceleme uzmanı karakteristik detayları analiz ederek sonuca ulaşır. Sahte imzalarda aynı unsurların olup olmadığını eşleştirir.

Adli bilimler kendi içinde uzmanlık alanlarına göre çalışmalarını gerçekleştirir. Böylece adaletin doğru tecelli etmesini sağlar. Söz konusu bilim dalının en temel konuları arasında grafoloji geliyor. Adli belge incelemesi de kendi içinde imza incelemesi konusunda Kriminal uzmanlarımızla hemen tanışabilirsiniz. Alanındaki güncel gelişim ve değişimin hep bir adım önünde giden ekiplerimiz sizlere destek verebiliyor. Grafoloji ve sahtecilik alanına giren konularda nitelikli, güçlü, kaliteli, güvenilir ve bilimsel yöntemlerle yanınızdayız.

Denizli'de Kadın Pide Ustaları Yetişiyor Denizli'de Kadın Pide Ustaları Yetişiyor

Kriminal İmza İncelemesi Ne Kadar Sürer?

İnceleme altına alınacak olan imzanın kim ve hangi kurumda yapıldığına göre değişim gösterebiliyor. Özellikle kamusal kurumlarda iş yükünün çok fazla olması nedeniyle gelen vakalar sıraya alınıyor. Bu süreç bazı olaylarda 6-8 ayı bulabiliyor.

Kriminal uzmanları merkezinde çalışan kişiler uzmanlık alanlarına göre özel mütalaa raporu vermektedir. Yazı ve imza incelemesi herkes tarafından talep edilebilir. İmza incelemesi yapmak amacıyla detaylı incelemeler gerçekleştirerek bu konuda destek olabiliriz. İmza incelemesinde değerlendirilmek üzere temin edilen mukayese imzaları uzman görüşüyle ele alınmaktadır.

Hizmet verdiği sektörde, bilimin ve teknolojinin getirdiği tüm imkanları merkezimiz sizleri bekliyor. Müşteri odaklı ve kaliteli hizmet veren kurumumuzla gerekli incelemeleri başlatabilirsiniz.

Kriminal İmza İnceleme

Adli bilimler kendi içinde uzmanlık alanlarına göre alt birimlere ayrılmaktadır. Söz konusu bilim dalının en temel konularından biri de grafolojidir. Adli belge incelemesi de kendi içinde imza incelemesi, yazı incelemesi, sahtecilik incelemesi ve makine yazıları gibi inceleme işlemlerini ele alır. İmza incelemesi kendi içinde bazen kriminal imza incelemesinde bulunabilir. Bu üç isimlendirme de grafoloji ve sahtecilik uzmanı açısından aynı anlama gelir.

İmza uzmanı, incelenecek imza konusunda gerekli desteği sunar. İmzada kişiye özel karakteristik detaylar net şekilde tespit edilmektedir. Uyumlu karakteristik özellik tespiti yapıldıktan sonra, mukayese imzalarıyla karşılaştırma gerçekleştirilir.

İmza incelemesi Türkiye’de özel kriminal inceleme bürolarında tamamlanır. Bu kurumlarda yapılan imza incelemesi son derece gelişmiş teknik cihazlarla yapılır.

Özel kriminal büromuz uzmanlarıyla beraber hareket eder. Kriminal uzmanları alanındaki güncel gelişim ve değişimi takip ederek en uygun çözümleri sunar. Yıllardır bu alanda çalışma gerçekleştiren uzmanlarımız donanımlı ve yetkin kriminalistik uzmanlarıyla sizleri bekliyor.

İmza İnceleme Hizmeti

Sahte imza incelemesi, bir imzanın gerçek olup olmadığını inceler. Bu inceleme, imzanın özellikleri, yazım biçimi ve imza sahibinin kişisel özelliklerine göre uygulanır. İmza atımının şekli şartı olarak yasal bir düzenlemesi bulunmamaktadır. Ülkemizde birçok kişi imzasını şekilsel bir tarzda atmaktadır. Bu durum incelemenin tarzını da değiştirmektedir.

İmzalar, birçok nedene bağlı olarak değişiklik gösterir. Yazı ve imzalar arasında değişkenliklerin ve benzerliklerin olması karşılaştırmalı inceleme sonucunda belli olur.

İmza içerisinde kullanılan harf karakterleri kendisini başarılı şekilde yansıtır. İki farklı şahsa ait olan yazı ve imza genel görüntü olarak birbirine benzerlik gösterir. Grafoloji uzmanı bilirkişi tarafından yapılan derinlemesine imza incelemesi yapar. Yazı ve imza incelemesi sonrasında net sonuçlar elde edilir.

İmza incelemesi yapmak için doğal imzaya ihtiyaç duyulur. İmza inceleme uzmanı bilirkişiye yardımcı olacaktır. İmza incelemesi amacıyla temin edilen bu belgeler geniş bir alanı kapsar. İmza incelemesi alanında gelişmiş çözümleri sunan merkezimiz şimdi bu adres üzerinden gerekli desteği en iyi şekilde verebiliyor.