Kadın bluz modelleri genellikle ince kumaştan üretilir ve uzun veya kısa kollu şeklindedir. Mevsim şartlarına göre uzun ya da kısa bluz tercihi yapılabilir. Kombine göre her tarza uygun bluz bulmak mümkündür. Bluzun altına giyilen giysi bluzun tarzına etki eder. Aynı zamanda bluzla birlikte kullanılan aksesuarlar da bluzun farklı tarzlar oluşturmasını sağlar. Bluz modelleri geniş bir yelpazeye sahiptir hemen her kumaş ve her tarzda bluz bulunur. Bluzun altına giyilecek olan giysiyi bluzun modeli belirler. Bluzun altına genellikle şu tarz giysiler tercih edilir:

Kot pantolon

Kot pantolonlar genellikle günlük hayatta spor ayakkabılarla tercih edilir. Günlük ve rahat bir kesime sahiptir. Farklı kesimleri mevcuttur. Son dönemler de bol kot pantolonlar ön plana çıkmıştır. Dar kotların üzerine bol bluzlar tercih edilirken, bol kotların üzerine dar bluzlar tercih edilir. Yüksek belli kot pantolonlar için ise  genelde crop bluzlar tercih edilir. Gidilecek olan yere göre kot pantolon ve bluz rengi seçilir. Kot pantolon üstüne transparan bluzlar giymek son dönemlerin trendlerinden biridir.

Uzun etek

Yaz ve kış aylarında bluzların altına etek tercih edilebilir. Yazın daha serin tutan ince kumaşlar tercih edilirken kışın daha kalın ve sıcak tutan kumaşlar tercih edilir. Eteğin modeline ve kesimine göre ise bluz seçimi yapılabilir. Kısa bluzlar etek üzerinde daha hoş bir görüntü oluşturur. Etek dar kesim ise bol bluzla, etek geniş kesim ise dar bluzla kombin edilir. Uzun etekler pileli veya düz şeklindedir. Pileli etekler daha hareketli bir görünüme sahiptir. Bu nedenle üzerine tek renk bluz giyilmesi uygun olacaktır.

Kısa etek

Kısa etekler her mevsim giyilebilirler. Kış aylarında genellikle uzun çizmelerle tercih edilirler. Eteğin tarzına göre bluz seçimi yapılır. Etek çok hareketli bir yapıya sahipse üstüne daha sade bir bluz tercih edilebilir. Bu durum bazen tam tersi de olabilir. Bazen birbirine uyumlu renkler kombin yapılırken bazen zıt renklerin uyumundan faydalanarak da kombin yapılabilir. Yaz aylarında kısa kollu ve çiçek desenli bluzlarla kısa etekler birlikte kullanılır.

Kumaş pantolon

Kumaş pantolonlar geçmişte daha çok şık ve resmi yerlerde tercih edilmekteydi. Fakat değişen zamanla birlikte günlük olarak giyilen pantolonlardan biri haline geldiler. Kumaş pantolonun altına spor ayakkabı giyerek günlük bir kombin elde edilebilir. Aynı şekilde topuklu bir ayakkabı giyerek ise kombini şık hale getirmek de mümkündür. Kumaş pantolonlar yerine göre şık veya spor bluzlarla giyilebilir. Kumaş pantolonun rengi ve tarzı üzerine giyilecek olan bluzu belirler.

Salaş pantolon

Salaş pantolonlar genelde ince kumaşlardan üretilir. Sıklıkla yazın tercih edilir. Kumaşı sayesinde kişiyi serin tutar. Salaş olması sayesinde ise rahat bir kullanım sağlar. Salaş tarz seven kişiler salaş pantolon üzerine salaş bluz tercihi yapar. Aynı zamanda salaş pantolonlar dar bluzlar ile de kombinlenebilir. Bu kişinin zevkine ve genel tarzına kalmıştır.