BB krem ve CC krem de yüzünüze yapacağınız makyaj sırasında, pürüzsüz bir görüntü için destekleyici bir ürün olarak karşınıza çıkar. Bu ürünler farklı faydaları sayesinde makyaj rutinlerinde pratiklik sunar.

BB krem çeşitleri ilk ortaya çıktığında cilt cerrahisi sonrası cildin iyileşmesini desteklemek amacı ile kullanılmıştır. Son yıllarda bu kullanım amacından uzaklaşarak cildi nemlendiren, renk tonu eşitliği kazandıran ve genelde hafif bir kapatıcılık sağlayan bir ürün olarak kullanılır.

note

İçeriğindeki güneşin zararlı ışınlarına karşı koruma sağlayan maddeler sayesinde güneş kremi niteliği de taşır. Fondöten kadar ağır bir yapıya sahip olmadığı için hafif ve doğal makyajlı görüntü isteyenlerin vazgeçilmezidir.

CC krem çeşitleri daha çok renk düzenleyici niteliği ile makyajlarda kullanılır. Cilt tonunu eşitlemek, kırmızılığı azaltmak ve pigmentasyon sorunları ile başa çıkmak için tercih edilir. Hafif bir kapatıcılığı olsa da asıl amacı cilt tonunu dengelemek olması sebebi ile diğer krem çeşitlerinden farklılık gösterir.

BB Krem Nedir? Ne İşe Yarar?

“Blemish Balm” kısaltması olarak kullanılan BB krem, bir güzellik ve bakım ürünü çeşididir. Cilde çok yönlü fayda sağlayan bakım ürünü, doğal görünüm sevenlerin vazgeçilmezi olan bir üründür. Hafif yapısı ve az da olsa kapatıcılık sağlayan ürün cilt tonu eşitliği sağlayarak da pürüzsüz bir görüntü ortaya koymanıza yardımcı olur. Nemlendirici, renk düzeltici, güneşin zararlı UV ışınlarına karşı koruyucu, kapatıcılık gibi özellikler ürünün temel nitelikleri olarak sıralanabilir. Cilt bakımı ve makyaj rutinini bir arada sunan bu ürünler zamandan da tasarruf yapmanızı sağlar.

CC Krem Nedir? Ne İşe Yarar

CC krem “Color Correcting” veya “Complexion Correcting” kelimelerinin kısaltması olarak kullanılır. Anlamı “Renk Düzenleyici” olarak belirtilebilir. Birçok faktörü içerisinde barındıran çok yönlü bu kremin ana amacı ciltteki renk eşitsizliğini ortadan kaldırmaktır.

Kalbinde Kitle Olduğunu Öğrenen Adam, Denizli'de Sağlığına Kavuştu Kalbinde Kitle Olduğunu Öğrenen Adam, Denizli'de Sağlığına Kavuştu

Çok hafif düzeyde kapatıcılığı da doğal bir makyaj görüntüsü yakalarken kusurları gizlemek için idealdir. İçeriğindeki nemlendirici ve güneş koruyucu krem de CC kremlerin öne çıkan özellikleri arasında yer alır. CC krem birçok özelliği bir arada barındırması ile hem cilt bakımı yaparken hem de kusursuz bir makyaj yapmanız için pratik bir çözüm sunar.

BB Krem ile CC Krem arasındaki Farklar Nelerdir?

İki krem de birbirine oldukça benzer içeriklere sahip olmasına rağmen farklı özellikleri sayesinde cilt bakımı ve makyaj uzmanları tarafından özelliklerine uygun olarak kullanılır. Kremler arasındaki temel farklar şöyledir:

  • Blemish Balm krem, genelde cildi nemlendirici özelliği ve hafif kapatıcılığı ile öne çıkarken, CC krem renk düzeltmeye odaklı bir kremdir.
  • CC kremin ana amacı; ciltteki kızarıklık ve pigmentasyon sorunlarını düzeltici ve cilt rengindeki karmaşıklığı gidermeye yöneliktir. Diğer ürün ise hafif kapatıcı etkisi sayesinde doğal bir görünüm sunmayı amaçlar.
  • Her iki krem çeşidinde de güneş koruyucu özellik bulunabilir. CC kremlerin bazı çeşitlerinde bu özellik olmayabilir.
  • BB krem günlük makyajlarda hafif kusurları kapatıcı özelliği ile öne çıkarken, CC krem cilt tonu eşitleyici özelliği daha ağır basar.

BB Krem ile CC Krem Arasındaki Benzerlikler Nelerdir?

İçerikleri açısından birbirine oldukça benzeyen bu ürünler günlük makyajlarda doğal görünüm yakalamak için ideal seçenekler arasında yer alır. Hafif yapıları ile fondötenin yarattığı ağırlık hissini ortadan kaldırır. Tek bir ürünle hem cilt bakımı hem de makyaj ürünü olarak kullanılmaları çok yönlülüklerini gösterir.

Her iki krem çeşitlerinde genelde nemlendirici özellikler bulunur. Cildi nemlendirerek esnek yapısını korur. Birçoğunda güneş koruyucu özellik de vardır. İçeriklerini inceleyerek hangisinde olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Ortak birçok yönü bulunan ürünler; cilt tipleri, günlük ihtiyaçlar, kişisel makyaj tercihleri ve üründen beklentiye göre kullanımı farklılık gösterir. Bu tercihler göz önüne alınarak ürün tercihi yapılmalıdır.

Hangi Krem Sizin İçin Daha Uygun? BB Krem mi? CC Krem mi?

Cilt tipinize uyan kremi nasıl seçmelisiniz, biliyor musunuz? Sizin cildinize BB krem mi CC krem mi daha uygun olduğunu belirlemek için birkaç tüyo bulunur. Seçim yapmadan önce cilt tipiniz hakkında bir fikrinizin olması gerekir. BB kremler, genelde normal ve kuru cilt tipleri için daha uygun olurken CC krem çeşitleri, renk tonu eşitsizliği olan ciltlerde kullanılır.

Doğal görünüm ve hafif bir kapatıcılık etkisi için BB, pigmentasyon sorunu ve renk eşitsizliklerini düzenlemek içinse CC krem tercih edilir. Ürünlerin içeriğinde güneş koruma etkisi var mı kontrol etmeniz önerilir. Güneş korumalı ürünleri tercih ederek tek bir üründen birçok faydayı bir arada sağlayabilirsiniz.

Pürüzsüz ve Kapatıcı Özelliğe Sahip NOTE BB Krem

Kadınlar için güzel görünmek oldukça önemlidir. Güzel görünebilmek için birçok ürün ve işleme katlanan kadınlar, daha pratik çözümler sunan ürünlerden yana tercih yaparlar. Makyaj rutinlerinizi kolaylaştıran ve cildinize doğal bir parlaklık kazandıran NOTE BB Krem, bu ürünlerden biridir. Uzmanlar tarafından pürüzsüz bir görüntü ve kapatıcı özellikleri ile formüle edilen NOTE’un BB kremi, güzellik deneyiminizi baştan aşağı değiştirir.

Hafif ve ipeksi dokusuyla cildinizi anında pürüzsüzleştirir. İnce çizgilerinizi ve gözeneklerinizi kusursuz şekilde kapatmanıza yardımcı olur. İçeriğindeki nemlendirici özelliği cildinizin elastik yapısını korur. Doğal bir kapatıcılık sağlayarak günlük makyajlarınızı hızlı ve etkili şekilde tamamlamanızı sağlar.

Sabah evden çıkmadan uyguladığınızda gün boyu sizinle kalır. Bu sayede makyaj tazelemeden akşama kadar doğal güzelliğinizi koruyabilirsiniz. İçeriğindeki güneşin zararlı UV ışınlarına karşı korumalı etkisi sayesinde cilt sağlığınızı da korursunuz. Doğallığı, hızlı ve etkili sonucu keşfetmek için NOTE’un BB kremini siz de hemen denemelisiniz!