Pacemaker ve Atriyal Fibrilasyon nedir ve aralarındaki farklar nelerdir? , Hangi durumlarda doktora başvurulur, detaylar yazımızda…

Pacemaker ve Atriyal Fibrilasyon birbirinden farklı terimler olsa da içerik olarak oldukça bağlantıları vardır. Kalp krizinden kaynaklı hasarlar, genetik hastalıklar veya yaşlanmanız kalpte hasara neden olabilir.

Ortaya çıkan sebeplerde Pacemaker büyük önem taşır. Pacemaker kalp pilinin tıptaki karşılığıdır. Türkiye’de yaklaşık 800 bin kişi Atriyal Fibrilasyon hastasıdır. Kalpte kapakçıklardan kaynaklı ritim bozukluğuna Atriyal Fibrilasyon denir. Ritim bozukluğu sonucu kalpte ciddi sorunlara yol açabilir.

Eris varyantı Türkiye'de Eris varyantı Türkiye'de

Atriyal Fibrilasyon Belirtileri Nelerdir?

Pacemaker ve Atriyal Fibrilasyon bazen belirti göstermeyebilir. Hastalık muayenede anlaşılabilir. Bazılarında ise şiddetli belirtiler sonucu hastalığın ortaya çıktığını görebiliriz. Düzensiz ve rahatsız edici kalp çarpıntısı, güçten düşmek, nefes darlığı, tükenmişlik hissi, baş dönmesi göğüs ağrısı Atriyal Fibrilasyonun başlıca belirtileridir. Bu belirtiler bazen kısa sürebildiği gibi bazen de uzun süre hissedilebilir.

Pacemaker Neden Takılır?

Kalbin uyarı merkezinin yeteri miktarda vücuda uyarı vermemesi sonucu Pacemaker yani kalp pili takılır. Kalp atış hızı yavaşladığında veya çok fazla artış gösterdiğinde hastanın hayatını devam ettirebilmesi için kalp pili gereklidir. Pacemaker bu sorunu çözerken kişilerin yaşam kalitesini de arttırır.

atriyal1

Pacemaker kalbe elektriksel uyarılar üreten bir jeneratör ve kalbe bu uyarıları gönderen bir elektrottan oluşur. Bu cihaz hastanın göğüs duvarının sağ ve sol tarafına yerleştirilir. Pacemaker ve Atriyal Fibrilasyon birbirleri ile alakalı terimlerdir. Atriyal Fibrilasyon sonucu hastalara pacemaker takılabilir. Türkiye’nin en iyilerinden olan Pr. Dr. Sedat Köse çalışmalarında hastalığın tanısını ve nedenlerini sizler için açıklamıştır. Peki kalp çarpıntısı hangi hastalıkların habercisi olabilir?

Detay: Kalp Çarpıntısı Merak Edilenler Ankara | Prof. Doktor Sedat Köse (sedatkose.com)