HABERDENİZLİ.COM

Denizli Emniyet Müdürlüğü görevlileri Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube görevlilerince kültür varlığı eserlerden çeşitli objelerden oluşan antik dönemlere ait tarihi eserleri yurt içinde toplayıcı adı altında toplayan ve maddi değeri yüksek olan eserleri yasadışı olarak satış yapmak isteyen şahısların tespit edilerek yakalanması için Denizli'de çalışmalar başlatıldı.

Denizli'de kültür varlıklarını yasadışı satışa sunmak isteyen şüpheli şahıslar ilimizde Emniyet ekipleri tarafından yürütülen çalışmalar soncunda tespit edildi. Görevli ekipler tarafından tarihi eser kaçakçılığı yapabileceği değerlendirilen şüpheli şahıslar ve kullandıkları iki araç tespit edilerek takibe alındı. İlgili mahkeme kararı ile her iki araçta da yapılan kontrollerde 1 adet Roma dönemine ait 3 başlı güzel kadın olarak tasvir edilen mermer heykel bulunarak el konuldu.

 Ele geçirilen tarihi eserin hangi döneme ait olduğu Müze Müdürlüğü uzman arkeolog ve müze araştırma görevlileri tarafından yapılan tespitler sonucunda antik heykel başı mermer heykelin Roma dönemine ait üç adet kadın başı olduğu ve her iki yanında ellerinde meşale figürü olarak tasvir edildiği, arkada kanat figürlerinin olduğu tespit edildi.

Ele geçirilen eserin korunması gerekli kültür varlığı orjinal envarterlik değerinde ve etütlük nitelikte müzede bulunması gereken tarihi eser olduğu bildirildi. Operasyon sonucunda yakalanan 4 şüpheli şahıs hakkında Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu’na muhalefet suçundan adli işlem yapıldı. 

tarihi eser operasyonutarihi eser operasyonutarihi eser operasyonutarihi eser operasyonutarihi eser operasyonutarihi eser operasyonu