Dünyada tek olan Anzer balı doğru şekilde tüketildiği takdirde insan vücudunun sağlığı açısından sayılamayacak kadar fazla faydaya sahiptir. Bu noktada Anzer balının nasıl tüketilmesi gerektiği merak edilenler arasında karşımıza çıkmaktadır. Bu balın tüketimi kişiden kişiye değişiklik gösterebilir. Yine de yetişkinler için Anzer balı tüketimi çoğunlukla sabah ve akşam olmak üzere iki tez birer tatlı kaşığı olarak önerilir. Ancak herhangi bir sağlık probleminiz olması durumunda öncelikle doktor tavsiyesi almanız önemlidir. Bunun yanı sıra çocuklar açısından bu balın tüketimi değişmektedir. Bir sağlık problemi söz konusu değilse çocuklar günde bir tatlı kaşığı kadar baldan tüketebilir. Yatalak hastalar ve 1,5 yaşından küçük bebeklere önerilmemektedir.

Anzer Balı Nerede Üretilmektedir?

Oldukça kaliteli bir bal çeşidi olan Anzer balı ismini üretilmekte olduğu Anzer yaylasından almaktadır. Bu bal çeşidinin üretimi tüm dünyada yalnızca Rize’de bulunan Anzer yaylasında yapılmaktadır. Bölgede bulunan 500’e yakın çiçek türleri ile yapılıyor olmasından dolayı bu bal dünyanın en kaliteli çiçek balı olarak isimlendirilir.Anzer yaylası ile aranızda bir köprü olarak sizlere hakiki Anzer balını sunmanın gururunu yaşıyoruz.

Anzer Balının Sağlık Açısından Yan Etkisi Var Mı?

Bilindiği üzere Anzer balı yararları çoktur ancak doğru bir şekilde tüketilmediği takdirde bu bal şifadan çok zarar da getirebilir. Herhangi bir sağlık probleminiz bulunuyorsa Anzer balı tüketmeden öncesinde uzman bir hekimin görüşünü almanız önem taşır ancak sağlık açısından bir probleminiz yoksa günde en fazla 2 tatlı kaşığı kadar Anzer balı tüketmeniz önerilmektedir. Aksi takdirde çeşitli mide sorunlarının ortaya çıkmasına sebebiyet verebilirsiniz. Bunun yanı sıra şeker hastalığı gibi bir probleminiz bulunuyorsa Anzer balı rahatsızlığınızın tetiklenmesine sebebiyet verebileceğinden dolayı bu rahatsızlığına sahip olan kişilerin yalnızca doktor kontrolü ile tüketmesi önerilmektedir.

Anzer Balı Faydaları

İnsan sağlığı açısından pek çok yararı mevcut olan Anzer balı faydaları arasından en bilinenleri,

·         Vücuttaki ağrıyı ve sancıyı dindirmek,

·         Kalp sağlığının korunmasına yardımcı olmak,

·         Bağışıklık sistemini desteklemek,

·         Kemiklerin güçlenmesine yardım etmek,

·         Cilt sağlığının korunmasına katkıda bulunmak,

·         Halsizliği gidererek enerji vermek,

·         Saç dökülmesi problemlerinin yaşanmasının önüne geçmek,

·         Sindirim sistemini düzenlemek,

Olarak sıralanabilir.

Hakiki Anzer Balı Nereden Bulunur?

Anzer balının şifa gücünden faydalanmak istiyorsanız öncelikle gerçek olanı almaya dikkat etmeniz gerekiyor. Bilindiği üzere zor bulunan bir bal çeşidi olmasından dolayı kimi zaman piyasada bu besinin sahteleri ile karşılaşmak mümkün olabiliyor. Fiziksel açıdan ise Anzer balının gerçek olup olmadığını anlayabilmek neredeyse imkansız. Bu nedenle de Anzer balını güvenilir bir firmadan alıyor olmak büyük önem taşıyor. Aklınızda herhangi bir soru işareti kalmadan hakiki Anzer balı almak için bizleri tercih edebilir, gereken tüm testleri gerçekleştirilmiş gerçek balı temin edebilirsiniz.

Kaynak: https://anzerbalikoperatifi.com/