Buldan Belediyesi Plan ve Proje Müdürlüğünce hazırlanan “Ağaçlandırma” projesi ,Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğünün “Devlet Ağaçlandırma Hibe Fidan Desteği” kapsamında desteklenmeye hak kazanmıştı. Proje kapsamında gönderilen 2 bin adet hibe fidan Buldan Belediyesine teslim edildi. Fidan teslim törenine, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Plan ve Proje Müdürü Zeliha Akyol, MHP İlçe Başkanı İbrahim Aksüt, belediye meclis üyeleri, belediye park ve bahçeler müdürlüğü ekipleri katıldı.

700 BİN TL'LİK HİBE

İçerisinde ‘Ağlayan çam”, “sekoya” gibi nadir türlerinde bulunduğu 12 türden 2 bin hibe fidanı, iki ay içerisinde toprakla buluşturacaklarını belirten Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “Geçtiğimiz yıl 400 bin TL değerinde 2 300 adet fidan desteği almıştık. Bu yıl ikinci kez desteklenmeye hak kazanan Ağaçlandırma Projemiz kapsamında Ağlayan Çam, Sekuya, Dut, Kanada Erguvanı, Çınar gibi 12 farklı türde 2 bin hibe fidanı toprakla buluşturacağız. Toplam maliyeti ise 700 bin TL. Yeşil Buldan’ımız daha yeşil olacak” dedi.

GÖRSEL ŞÖLENE ŞAHİTLİK ETTİK

Bahar aylarında yol kenarlarına dikilen pembe akasyaların açmasıyla görsel bir şölen oluştuğunu belirten Başkan Şevik,” 2007-2014 başkanlık dönemimde dikilen pembe ağaçlar bugün ilçemizde görsel şölen oluşturuyor. İlçemize gelen yerli ve yabancı turistleri rengarenk ve mis kokularıyla karşılayan pembe akasyalardan bu yıl da dikiyoruz. Nadir bulunan “ağlayan çam”, “sekuya” gibi 12 farklı türde fidanın ilçemize katacağı güzelliği bir düşünün” diye konuştu.