Dün dünyanın her yerinde Kadınlar Günü adı altında dünya kadar etkinlik düzenlendi. Kadınlar için yüründü, koşuldu, futbol oynandı, karanfiller dağıtıldı. 8 Mart'ın akşamında herşey normale döndü.
 
Kadınlara değeri veren zaten veriyor, vermeyenler için neler yapılabilir? Bu araştırılmalı, kocası tarafından şiddet görenler, evden atılanlar, anne babasının kabul etmediği sokaklarda yaşamak zorunda kalan kadınlar için, anne babanın ayrı olduğu ailelerde boşta kalan çocuk kadınlar için, mahalle baskısı yüzünden normale dönemeyen kadınlar için neler yapılmalı? Soruları yine cevapsız kaldı. Bu işin eğitimi için, yaptırımı için devletin kanunlarında neler değişiyor. Konferanslar düzenleniyor mu mesela, düzenlendi diyelim bu konferanslara panellere kadına insan gözüyle bakmayan eziyet edenler katılıyor mu?
Kadına şiddet uygulayan, hor gören kişilerin eğitilmesi gerekiyor, buna çocuk yaşlarda başlayıp ileride baba veya koca olduklarında saygı ve sevgi çerçevesinde bir hayat sürdürmeleri için devletin değişik yaptırımlar, eğitimler uygulaması gerekiyor. 
Ha hep kadınlar mı, erkeklerin şiddete maruz kalanı yok mu onu da başka zaman yazalım. Bugün Kadınlara özel yazdım.
Kadınlar gününüz kutlu olsun, her gününüz böyle olsun