Denizli'de YKS esnasında dışarıda beklerken, 5 metreye 7 metre çukur, içinde küçük bir köpek ve kaplumbağanın olduğunu gördük. Kurtarmaya çalışırken ibretlik bir olay yaşandı. Bu yazıda bunu paylaşmak istedim.

Cumartesi ve Pazar günü gençlerin kaderini belirleyen YKS sınavı için biz de kızımızı Oya Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi’ne götürdük. Tabi destek kuvvet olarak, küçücük arabamıza 6 kişi binip beraber okula gittik. İlk gün hazırlıksız olduğumuz için sahile gitmiş gibi yandık. Ertesi gün ise çayımızı, çekirdeğimizi alıp gittik. Bir nevi piknik havasında kızımızın sınavdan çıkmasını bekledik. Asıl anlatacağım olay bu değil tabi…

Oya Ender Abalıoğlu Anadolu Lisesi, Ankara yolu üzerinde solda tepede bir okul, dolayısıyla güneş orayı daha fazla ısıtıyor. Az aşağısında, kimin bahçesiyse Allah razı olsun, zeytinlik var. Zeytin ağaçlarının gölgesine oturup beklemeye başladık. Derken az aşağımızda 3 metre derinliğinde bir çukurdan köpek sesi geldiğini fark ettik. Gidip baktığımızda kepçe ile kazılmış, 5 metreye 7 metre bir çukur, içinde küçük bir köpek ve kaplumbağanın olduğunu gördük.

Bu iki sevimli hayvanın oraya yanlışlıkla düştüğüne kanaat getirdik. Orada bulunan arkadaşlarla birlikte bu hayvanları oradan çıkarıp özgürlüğüne kavuşturmaya karar verdik. Aramızdaki en genç ve cesur olan oğlumuz Mehmet Emin, onları bulundukları çukurdan çıkarabileceğini söyledi ve bizim yardımımızla çukura indi.

Kaplumbağa kim bilir kaç kere duvara tırmanıp yere düştü o zamana kadar bilemiyoruz. Mehmet Emin ilk önce kaplumbağayı tutup çıkardı. Yavru köpeği yakalamak, kaplumbağayı yakalamak kadar kolay olmayacaktı. Nitekim yavru köpeği yakalayamadı. Uğraşırken yukarıdan, sokak arasında görsek ödümüzün kopacağı Pitbull köpeğinin geldiğini gördük. Her şeyi dizilerden öğrendiğimiz gibi, çenesinin 9 ton bastığını da Recep İvedik’ten öğrendiğmiz, Pitbull’un çukura doğru geldiğini görünce can havliyle Mehmet Emin’i çukurdan çıkardık.

denizli-3-metrelik-cukur-pitbull-kaplumbaga-1

Pitbull hızlıca çukura girdi, hiç benzemiyordu ama çene yapısından yavru köpeğin Pitbul yavrusu olduğunu söyledi arkadaşlar. Yavru pitbullun annesine kavuşmasını izledik hep birlikte, anne pitbull belli ki yavrusunu orada bırakıp yiyecek bir şeyler bulmaya gitmiş. Ağzında çiğneyip getirdiği mama kıvamındaki yiyeceği oraya bıraktı. Yavru köpek de hiç artık bırakmadan afiyetle yedi. Anne gittikten sonra, orada bulunan bir kadın ve eşi çukura inip yavru köpeği ensesinden tutup çukurdan çıkardılar.

Kaplumbağa çukurdan çıkınca hızlıca ortadan kaybolmuştu, yavru köpek de annesiyle dışarıda buluştu. Sonra bir daha o çukura girdiler mi bilmiyoruz.

Böyle bir güzelliğe şahit olduk, bunu sizlerle paylaşmak istedim. Sonuç olarak her canlının rızkı bir şekilde geliyor. Bazen normal yollarla, bazen de canavar zannedip kaçtığımız bir hayvan ağzıyla. Dağ başında olsa da, denizin dibinde olsa da Allah rızkı bir şekilde gönderiyor, bunu öğrenmiş olduk.

Son olarak YKS'ye giren çocuklarımız, inşallah istedikleri yerlere yerleşebilirler deyip bitireyim...

Kalın sağlıcakla…