Şirketten yapılan açıklamaya göre, Ekvator Enerji Grubu şirketlerinden Fokus Enerji tarafından, mermer makinesi üretimi yapan Zimek Makine'nin fabrikasının çatısına 210,6 kWp gücünde güneş enerji santrali kurulumu tamamlandı.

Projede 557 adet panel kullanımıyla tüketimin yüzde 80’ine denk gelen yıllık 288 bin 500 kilovatsaat elektrik üretimi hedefleniyor. Bu yatırımla yılda 159 bin 524 kilogram karbon emisyon azaltımı sağlanırken, çevre dostu enerji üretimi sayesinde yılda 7 bin 596 adet ağacın çevreye sağladığı faydaya denk enerji üretimi gerçekleştirilecek.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Zimek Makine Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Sarı, yenilenebilir enerjiye yaptıkları yatırımın çevreye verdikleri önemi vurguladığını kaydederek, "Gelecek nesillere daha temiz bir dünya bırakmak için elektrik ihtiyacımızı temiz enerji kaynağı olan güneş enerjisinden karşılamayı tercih ettik. Bu yatırımımız ile karbon emisyonu azaltımına katkıda bulunuyor, elektriğimizi evrensel ve sonsuz bir doğal kaynak olarak güneşten elde ediyoruz. Yenilenebilir enerji kaynaklarından elektrik enerjisi üretimi yapabileceğimiz yeni yatırımlara devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Fokus Enerji Yönetim Kurulu Üyesi Hakkı Kubilay Şakar ise yenilenebilir enerji kullanımıyla karbon ayak izini azaltmayı hedefleyen şirketlerin Türkiye’de giderek yaygınlaşan GES yatırımlarına yöneldiği, şirketlerin kendi elektriklerini kendileri üreterek hem ülke ekonomisine hem de şirket bütçelerine katkıda bulundukları değerlendirmesinde bulundu.