1 Kasım seçimlerinde yüzde 49 oy alan Ak Parti'de seçim hükümeti dahil olmak üzere iki dönem bakanlık yapan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin tekrar bakan olması beklenirken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başbakanlığı döneminde danışmanı olarak görev yapan Dr. Sema Ramazanoğlu'nun ismi de bakanlık için konuşulmaya başlandı. Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun her ilden bir bakanın olacağını söylemesi, Denizli'den kimin bakan olacağı sorusunu akıllara getirdi.

Denizli Ak Parti Milletvekili Nihat Zeybekci'nin, Denizli'nin yıllarca hasretle beklediği bakanlık görevine getirilmesiyle şehrimizde sevinçle karşılanmıştı. 1 Kasım'da Mehmet yükselin sırasından aday olup milletvekilliğini kazanan Dr. Sema Ramazanoğlu'nun da, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde danışmanlığını yapması dolayısıyla bakanlık için ismi geçiyor.

Kulislerde dolaşan bir başka görüş ise, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin kurulacak hükümette Genel Başkan Yardımcısı olacağı, Dr. Sema Ramazanoğlu'nun ise Sağlık Bakanlığı'na getirileceği şeklinde.