Denizli İyi Parti İl Başkanı Raziye Akışık geçtiğimiz günlerde yazılı bir basın açıklaması yapmış, medyanın açıklamasına yeterli ilgiyi göstermediği gerekçesiyle de sosyal medya hesabından yerel gazetecileri iktidar karşıtı haberleri yayınlamamakla suçlamıştı. 

Akışık'ın bu paylaşımları sonrası YENİMEDYADER'den açıklama geldi. YENİMEDYADER Başkanı Serkan Urgancı, "Sayın Akışık, belgeye dayanmayan iddialarla halkı yanıltmakta, kendi kitlesine şirin görünmek adına köklü medya kuruluşlarına iftira atmaktadır. Söz konusu il başkanı ne Denizli Gazeteciler Cemiyeti'nin ne de derneğimizin yolunu bilmez. Biz hiç tanışmadık mesela. Tanımadığı kişiler hakkında önyargılara dayalı ithamda bulunmak, ötekileştirmek, hedef göstermek, ilkelerinde "pozitif siyaset" olan bir partinin il başkanının yapmaması gereken hareketlerdir. Siyaset tecrübe isteyen, ciddi ve sonuçları olan bir iştir. Siyasiler açıklama yaparken sağ duyudan uzaklaşmamalı, nobran ifadelerden kaçınmalıdır." dedi. 

İYİ Parti İl Başkanı Raziye Akışık'ın, "İktidar karşıtı açıklamaları yayınlamıyorlar" iddiasını da yanıtlayan Urgancı, "Biz iktidar karşıtı açıklamaları yayınlamıyor olsak CHP milletvekillerinin, CHP il ve ilçe teşkilatlarının, İYİ Parti Milletvekilinin açıklamalarına da yer vermezdik. Arşivlerimiz siyasilerin muhalif açıklamalarıyla dolu. Sayın Akışık suçu basında aramak yerine kendinde aramalıdır." dedi.

Urgancı ayrıca Akışık tarafından servislenen bültenin hatalarla dolu olduğunu belirterek, "Sayın Akışık'ın gönderdiği bülteni, bize ulaşmadığı için ancak meslektaşlarımdan edinebildim. İmla ve yazım hatalarının yanı sıra tarihsel hatalarla da dolu özensiz bir yazı göndermişler. Sayın Akışık'a önerim, "Medya benim bültenimi yayınlamıyor" diye yakınmadan önce basını ciddiye almasıdır. Hatta böyle önemli iddialarla dolu bir açıklamayı, gelecek soruları da göze alarak basının önünde yapmalıdır. Hem bu vesileyle kalemini sattığını iddia ettiği gazetecilerle de tanışmış olur." diye konuştu.