İYİ Parti Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yasin Öztürk, “Denizli’mizi depreme dayanıklı bir şehir yapmaya kararlıyız. Bunun için tüm imkanları seferber edeceğiz, eksiklikleri biliyoruz ve bu eksiklikleri gidermek için var gücümüzle çalışacağız” dedi.

Jeoloji Mühendisleri Odası Genel Merkezi “Denizli'nin Depremselliği” adı altında bir rapor hazırlamış ve kamuoyu ile paylaşmıştı. Bu rapordaki en can alıcı nokta ise deprem ile ilgili Denizli’de hiçbir adımın atılmadığına ve önlem alınmadığına vurgu yapılmasıydı. Öztürk bu rapora atıf yaparak, Denizli’mizin, sağlıklı ve güvenli barınma ihtiyacının çözümünün öncelikleri olacağını, afet riski taşıyan, alt ve üst yapı koşulları yetersiz, çarpık yapılaşmış konut alanlarını, daha güvenilir ve daha sağlıklı hale getirilebilmek için gereken tüm adımları atacaklarını ifade etti.

CHP Denizli'den Genel Başkan Özgür Özel'e Ziyaret CHP Denizli'den Genel Başkan Özgür Özel'e Ziyaret

DEPREME DAYANIKLI DENİZLİ İÇİN İMKANLARI SEFERBER EDECEĞİZ

Öztürk; “Depreme dayanıklı ve hazırlıklı bir Denizli için ne gerekiyorsa yapacağız. Bunun için tüm imkanları seferber edeceğiz. Kentsel dönüşümü sadece depreme dayanaklı dönüşüm değil, kent estetiğine de önem veren, gerçek değişimi hedefleyen projeleri hayata geçireceğiz. Vatandaşlarımızın güven içinde yaşayacakları binaların inşası için temelden son aşamasına kadar depreme dayanıklı yapıların yapılmasını sağlayacağız. Tüm aşamalarının kontrol edileceği bir sistem kuracağız. Unutmayalım ki deprem değil çürük binalar öldürür. Biz depreme dayanıklı bir şehir inşa edeceğiz" dedi.