Vize sektöründe 1973 yılından bu yana faaliyet gösteren Vize Başvuru Merkezi geniş şube ağıyla kesintisiz vize başvurusu ve danışmanlık hizmeti verir. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’nin en eski üyelerinden biri olan Vize Başvuru Merkezi üstün teknolojik altyapısı, uzman personel kadrosu ve üstün hizmet kalitesiyle Hollanda vizesi, Fransa vizesi ve dünyadaki tüm ülkelerin vize başvurusu işlemlerinde en iyi hizmeti sunar.

Hollanda vizesi almak isteyen Türk vatandaşlarının vize başvuruları Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından değerlendirilir. Çeşitli nedenlerle Hollanda’ya seyahat edecek olan Türk vatandaşlarından bordo pasaport sahibi olanlar Hollanda’ya giriş yapmak için Hollanda vizesi almalıdırlar. Yeşil, siyah, gri ya da kırmızı pasaportlu Türk vatandaşları 180 günde 90 günle sınırlı olmak kaydıyla Hollanda’ya yapacakları seyahatlerde vizeden muaf tutulurlar.

Hollanda Vizesi Başvurusu Nasıl Yapılır?

Hollanda Schengen anlaşmasına taraf olan ülkelerden biridir. Bu nedenle 90 günden kısa süreli olarak Hollanda’ya seyahat edecek kişiler Hollanda Konsolosluğu’na Hollanda Sechengen vizesi başvurusu yapmalıdır. İstisnai durumlar haricinde Hollanda Konsolosluğu’nun şahsen Schengen vizesi başvurusunu kabul etmesi söz konusu değildir.

Hollanda vizesi başvurusunda bulunacak kişilerin dikkat etmesi gereken en önemli konuların başında seyahat amaçlarına uygun olan vize türünde başvuru yapılması gelir. Hollanda vizesi başvuruları; turistik vize, ticari vize, aile ziyareti vizesi ve transit vize gibi farklı türlerde yapılabilir. Hollanda vizesi almak isteyen kişiler Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği’nin yetkilendirdiği Vize Danışma Merkezleri ile Turizm / Seyahat Acenteleri aracılığıyla Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunabilirler. Bunun yanı sıra Hollanda Schengen vizesi olan kişiler seyahatlerini Hollanda’dan başlattıkları takdirde aynı vizeyle diğer Schengen ülkelerine de seyahat edebilirler.

Eğer kişi Hollanda’da 90 günden daha uzun süre konaklamasını gerektiren eğitim, oturum, aile birleşimi gibi amaçlarla Hollanda Konsolosluğu’na vize başvurusunda bulunuyorsa başvuruların doğrudan Hollanda Konsolosluğu ve Hollanda Büyükelçiliği tarafından kabul edileceği unutulmamalıdır.

Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunan başvuru sahiplerinin vize başvuru işlemlerinin tamamlanabilmesi için Visa Information System-VIS yani Hollanda Konsolosluğu Vize Bilgi Sistemi aracılığıyla parmak izi taraması yaptırmaları gerekir. Parmak izi tarama adıyla da bilinen biometri işlemi günümüzde birçok farklı ülkede kullanılmaya devam etmektedir.

Başvuru sahibinin vize başvuru işlemi sırasında Hollanda Konsolosluğu’na ibraz edeceği pasaportta en az 2 boş sayfa bulunması şartı vardır. Aynı zamanda pasaportun 10 yıldan eski olmaması ve vize bitiş tarihinden sonra en az 3 ay daha pasaportun geçelilik süresi olması şartları aranır. Reşit olmayan kişilerin Hollanda vizesi başvuruları anne ve babaları tarafından ya da yasal vasileriyle birlikte gerçekleştirilmelidir.

Hollanda Vize Türleri Nelerdir?

Hollanda vizesi alma aşamasında başvuruda bulunulan vize türünün seyahat amacıyla uyumlu olmasına dikkat edilmelidir. Mesleki toplantılar ve konferanslar dahilinde her tür ticari faaliyete yönelik olarak, göçmen durumunda olmayan kişiler için genellikle 6 aylık süreçlerde ticari vize düzenlenir.

Turist vizesi gezi ve kültürel amaçlı kullanılan kısa süreli vizelerden biridir. Schengen vizesi kısa süreli bir vize olarak Schengen bölgesi üyesi olan bir ya da daha fazla sayıda ülkeyi turizm ya da iş amacıyla ziyaret etmek için tercih edilebilir.

Eğer kişi Hollanda’da ikamet eden ailesini ya da arkadaşlarını ziyaret edecekse vize alma işlemini bu kişiler tarafından verilen davet dilekçesiyle gerçekleştirebilir.

Ticari amaçlarla hususi araçla ya da şirket aracıyla Schengen bölgesine girilecek ya da bu bölgelerden geçiş sağlanacaksa şoför vizesi başvurusunda bulunulmalıdır.

Aktarmalı yurt dışı uçuş yapılacağı durumlarda aktarmanın yapılacak ülkenin talep ettiği ve geçici olarak verilen bir vize türü olan transit vizeden faydalanılabilir.

Malta ya da Malta üzerinden Schengen bölgesi üye ülkelere ait karasularına geçiş yapma iznine yönelik olarak kısa süreli denizci vizesi başvurusunda bulunulabilir.

Kültür, sanat, spor, konferans, araştırma faaliyetleri vizesi ise eğitim amacıyla gerçekleştirilen seyahatleri kapsayan vize türüdür.

Hollanda Krallığı’nın Antiller bölümü için verilmekte olan ve Aruba, Curaçao, St Eustatius, Bonaire, Saba ve St Marteen bölgelerini kapsayan vize türüne Hollanda Antilleri vizesi denilir.

Hollanda vizesi başvuru aşamasında acil durumlar dışında randevusuz başvuruda bulunulması olasılığı yoktur. Hollanda vizesi almak için başvuruda bulunacak kişiler seyahat amaçlarına ve ülkede bulunacakları süreye göre hangi vize türüne başvuracaklarını belirlemelidirler. 90 güne kadar olan seyahatler için Hollanda C tipi vizesi yani Schengen vizesi, 90 günden uzun süreli seyahatler için ise Hollanda D tipi vizesi başvurusunda bulunulması gerekir. Hangi vize türüne başvurusunda bulunulacağı belirlendikten sonra online olarak Türkçe, İngilizce ya da Flemenkçe dilinde Hollanda vizesi başvuru formu doldurulur.

Hollanda Schengen vizesi başvuruları Hollanda Konsolosluğu tarafından doğrudan kabul edilmez. Başvurular bu nedenle yetkilendirilmiş vize başvuru merkezleri üzerinden yapılır. Ancak uzun süreli Hollanda vizesi başvurusu yapmak için Hollanda diplomatik temsilciliklerinden başvuru yapılması mümkündür.