Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "'Kılıçdaroğlu doğruları söyleyemiyor, anayasa değişikliğini okumamış’ diyorlar. Olabilir. Ben de onlara teklif yapıyorum gelin televizyon kanallarında oturalım, siz bana sorun cevap vereyim, ben size sorayım cevap verin" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Denizli'nin Bozkurt ilçesindeki bir düğün salonunda vatandaşlarla bir araya geldi. Halk oylaması sürecinin bir parti seçimi değil memleket meselesi olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, "Bu toplantı bir siyasi parti toplantısı değildir, bu toplantı hepimizi ilgilendiren, hangi partiden olursa olsun 80 milyonu ilgilendiren bir toplantıdır. Anayasa değişikliği sadece beni değil, Hakkari’yi de Mersini de ilgilendiriyor. Anayasa, yasaların anası, kanunların anası. Peki ne özelliği var. Anayasalar toplumsal uzlaşma belgeleridir. Her vatandaşın hakkını güvence altına alır. Oturulur konuşulur partinin mutfağında hazırlanmaz. Bir devlet adamından örnek vereceğiz. Rahmetli Ecevit zamanında anayasanın 35 maddesi değişti. Kimsenin haberi oldu mu? Kavga oldu mu, referandum oldu mu? Bütün partiler bir araya gelerek 35 maddeyi değiştirdiler. Olması gereken budur" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu mevcut vekil sayısının 600’e çıkması ile vatandaşın sırtına 184 milyonluk yük bineceğini öne sürdü.

"24 saatte ülkeyi ele geçirirler"
Yeni sistemle tek adamlığın geleceğini öne süren Kılıçdaroğlu, "Tek adamlık şu; her şeye muktedir. Anayasa mahkemesine hakim mi lazım, vali mi kaymakam mı lazım. Tek adam yapacak. Öyle yetkiler veriyoruz ki bu tek kişiye, devletin yapısı ve işleyişi ile yetki tek adama veriliyor. Bu ne demektir? Bütün yetkileri bir adama verdik. Bir adamı ikna edersiniz, kandırırsınız Türkiye Cumhuriyeti Devletini 24 saatte ele geçirirsiniz. Nasıl olacak? 24 saat için hazırlık gerekiyor da onun için 24 saat. Bütün müsteşarlar, valiler, bütün müftüler, emniyet müdürler, daire başkanlarını, devletin tamamını bir kararname ile değiştirebiliyorsunuz. Ne diyorlardı? FETÖ terör örgütü devlete sızdı, 30-35 yılda paralel devlet kurdu, şimdi 35 yıl uğraşmanıza gerek yok. Bir kişiyi ikna edeceksiniz, devleti ele geçireceksiniz. Tehlikenin ne kadar büyük olduğunu farkında mısınız? Başımıza örülmek istenen çorabın ne olduğunun farkında mısınız. Bu bir parti meselsi değildir, memlekete, vatan, bayrak meselesidir. Bunu cumhurbaşkanı ile bir ilgisi yoktur. Hepimiz faniyiz, devlet olan bakidir. Devletin altındaki halı çekiliyor, devletin hiçbir freni kalmıyor" dedi.

DENİZLİ/İHA