Denizli Katip Çelebi İlköğretim Okulu’nda hafta sonunda ‘Kitapla Buluşma Vakti, Veliler Okuyor’ adı altında organizasyon düzenlendi. Öğrenci velileri daha önce belirlenen Uzman Psikolog Ferhat Çelik’in ‘Evden Sonra Okuldaki Çocuk’ adlı kitabını okudular. Pazar günü ise okudukları bu kitap üzerinden sınava tabi tutuldular. Sınav sonuçlandı okulda bir program düzenlendi. Programa Uzman Psikolog Ferhat Çelik konuşmacı olarak katıldı.

Öğrenci velilerinin hazır bulunduğu programa Milli Eğitim Şube Müdürü Hüseyin Başgün, Denizli Eğitim Gönüllüleri (DEGDER) Dernek Başkanı Osman Çizmeci, Katip Çelebi İlköğretim Okulu Müdürü Recep Özmen ve davetliler katıldı.
Programda konuşan Uzman Psikolog Ferhat Çelik, çocukların iyi yetiştirilmesi gerektiğini bunu yaparken de eşyalardan daha önemli olduğunun bilinmesi gerektiğini belirtti. Çelik, “Çocuğumuzu yetiştirirken onlara sözle değil davranışlarımızla örnek olmalıyız. Kitap okumayan bir ebeveynin çocuğunu kitap dostu biri olarak yetiştirmesi mümkün değildir. Zamanın birinde, çocuğu devamlı bal yiyen bir baba hak dostunun yanına gelir, ‘üstadım benim çocuk devamlı bal yiyor ama kendisine çok zararlı söyleseniz de bal yemese’ der. Hak dostu ‘sen bu çocuğu götür 40 gün sonra getir’ deyince çaresiz götürür çocuğunu, 40 gün geçer gelir baba oğul, hak dostu çocuğa ‘oğlum bundan sonra bal yeme’ der ve çocuk ondan sonra bal yemez. Baba merak eder, üstadım bir cümle için 40 gün niye beklediniz ilk geldiğimizde niye söylemediniz der. Üstad, “evladım 40 gün önce geldiğinde ben de bal yiyordum. Sizi gönderdim 40 gün kendim de bal yemedim. Ondan sonra sözlerim çocuğa tesir etti.” Der. Olay anlaşılır. Örnekteki gibi çocuklarımızı yetiştirirken onlara güzel örnek olmamız gerekiyor. Onları kandırmamalıyız.” Dedi.

Anne kabının ayrı baba kabının ayrı olduğunu belirten Çelik, “Ne anne, babanın yerini tutar ne de baba, annenin yerini tutar.” İfadesinde bulundu.



Programda son olarak Kitap okuma yarışmasının galiplerine hediyeleri verildi.
Yarışmada,
Birinci: UMMUHAN BENEK
İkinci: NURAN İÇÖZ
Üçüncü: ALİ İHSAN GÜL

Dereceye girenler, Birinciye Cumhuriyet Altını, İkinciye Yarım, Üçüncüye de Çeyrek altın hediye edildi. Programa sponsor olan Kardelen Sarrafiye’ye ve konuşmacı Ferhat Çelik’e plaket verildi.