Vali Ali Fuat Atik Mesajında şu ifadelere yer verdi; Ülkemizin istiklali ve istikbali, milletimizin birliği ve selameti uğruna hiçbir fedakarlıktan kaçınmayarak canından aziz bildiği vatanın her karış toprağı için kanını akıtan, Türk kahramanlığının sönmeyen meşalesi gazilerimizin bu özel gününü kutlamanın gurur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Bugünün kutlanmasına vesile olan yiğitlere, bugünün sevincine ortak olan kahramanlara, vatan-millet için yaptıklarının bedelini ödeyememenin verdiği mahcubiyet ve emanetlerine sahip çıkmanın verdiği büyük sorumluluk ile bir kez daha sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.

Üzerinde yaşadığımız toprak parçasının aziz milletimiz için vatan halini alması, yıllardır süren huzur ve güven ortamı, Türk milletinin kalbinde her daim müstesna bir yere sahip olan şehit ve gazilerimizin canları pahasına verdikleri ulvi mücadelenin eseridir.  Şehit ve gazilerimizin, nefsinden vaz geçerek devlet ve milletimizin birlik beraberliği yolunda harcadıkları emek, döktükleri ter, akıttıkları kan ve canları pahasına sergiledikleri kahramanlıklar, asil milletimizin vicdanı ve hafızasından asla silinmeyecek, nesiller boyu evlatlarımıza anlatılacaktır. Şehit ve gazilerimizin kanlarıyla yoğrularak vatan olan bu topraklar, birlik ve bütünlüğümüze kasteden şer odaklarının her türlü çabasına rağmen vatanını canından aziz bilen ve gerektiğinde şehit veya gazi olan vatan evlatlarının feraseti sayesinde ebedi yurt olarak kalmaya devam edecektir.

Şehit ve gazilerimizin yazdıkları destanları okumak ve okutmak gayesiyle hareket eden bizler, onların fedakarlıkları karşısında yapılabilecek en anlamlı teşekkürün, bizlere emanet ettikleri bağımsızlığa, egemenliğe ve demokrasimize sahip çıkmak olduğuna inanıyor ve ülkemizin bekasının, şehitlik-gazilik ruhu kazanmış bir kalbe sahip nesiller yetiştirmekle mümkün olacağını düşünüyoruz. Dün olduğu gibi bugün ve yarın da aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize layık olmak, ülkemizi en güçlü şekilde geleceğe taşımak için tüm gücümüzle çalışıyoruz; milletimizin pak sinesinde bir zerre yer kaplayabilmek için bıkmadan, yorulmadan çalışmaya da devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşünceler ile ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve istiklalimiz, birlik beraberliğimiz uğruna canı dahil her şeyini feda eden tüm kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyor; gazilik payesi ile şereflenmiş gazilerimize, ailelerine, yakınlarına sağlıklı, mutlu, huzurlu günler diliyor; sevgi ve saygılar sunuyorum.