Vali Atik, Mesajında şu ifadelere yer verdi; Tarihimiz, necip milletimizin istiklalini, onurunu, namusunu ve kutsalını -bedeli ne olursa olsun- her daim koruduğunu gösteren emsalsiz destanlarla ve bu destanları yazan sayısız kahramanlarla doludur. 15 Temmuz 2016 tarihinde aziz milletimizin sergilediği direniş, yazılan o şanlı destanlardan biridir. Bugün, milletçe tek yürek olup eşine az rastlanır bir destan yazmış olmanın haklı gururunu ve ne yazıktır ki bir gecede 251 vatan evladını şehit vermenin derin acısını bir kez daha yaşıyoruz.

Sinsi hedefleri, uygulanış şekli ve millet iradesini alt etmeye dönük eylemleri düşünüldüğünde, demokrasi tarihimize kara bir leke olarak yazılan 15 Temmuz, asil milletimizin Çanakkale ruhu ve Kuvayımilliye şuuruyla hareket ederek kendisine dolanmak istenen esaret zincirini bir kez daha paramparça ettiği gündür. O gün, milli iradeyi yok sayarak yola çıkan hainler; tankın, topun, tüfeğin, uçağın ve nice modern silahın gücüyle uygulamak istedikleri cebr-i mutlağın, millet iradesi karşısında darmadağın olduğunu görmüşlerdir. O gün; devletini, milletini ve vatanını korumak için teslim aldıkları silahı, kendi milletine çevirecek kadar hainleşmiş FETÖ mensupları, elindeki şanlı bayrağı, sarsılmaz imanı ve cesur yüreğinden başka silahı olmayan aziz milletimizin kahraman evlatlarının iradesi karşısında hezimete uğramışlardır. Ne mutlu bu hezimeti yaşatan asil Türk milletimin kahramanlarına, ne mutlu özgürlüğüne, demokrasisine sahip çıkan fedakâr vatan evlatlarına! 

15 Temmuz, demokrasi mücadelesini destekleyen tüm vatandaşlarımızın, hukuk devletinin, hak ve özgürlüklerin zaferidir. O zafer ki ülkemizin demokratik düzeni başta olmak üzere bekamıza, birlik-beraberliğimize, milli irademize ve özgürlüğümüze kastedenlere karşı engin irfan ve feraset sahibi milletimizin, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla sel olup meydanlara akması, iman, vatan ve bayrak aşkı ile dolu göğsüyle adeta çelikten bir duvar örerek hainlere geçit vermemesi üzerine inşa edilmiştir. O gün yaşananlar, şanlı bayrağımızın indirilemez, kutsal ezanımızın susturulamaz olduğunu bütün dünyaya bir kez daha göstermiştir.

    15 Temmuz, iç ve dış şer odaklarının vatanımızın bütünlüğüne ve milletimizin birliğine yönelik emellerinden; topraklarımızı, özgürlüğümüzü ve egemenliğimizi ele geçirmeye dönük beyhude gayretlerden asla vazgeçilmediklerinin-vazgeçmeyeceklerinin en somut göstergesidir. Nitekim ülkemizde ve bölgemizde 15 Temmuz öncesi ve sonrasında yaşanan gelişmeler, ortaya çıkan karanlık planlar, bu gerçeği bize unutturmamakta, içerden ve dışarıdan gelebilecek tehditlere karşı bizi daima diri tutmaktadır. İnanıyoruz ki üzerinde yaşadığımız bu zorlu coğrafyada var olabilmek ve büyüyüp gelişebilmek için şanlı mazimizi kendine rehber edinerek geleceğe sağlam adımlarla yürüyecek bir nesle sahibiz. Hiç şüphesiz Türk milletini tarih boyunca payidar kılan yüce değerler, hiç istemesek de bundan sonra da vuku bulabilecek benzer badireleri aşmamıza vesile olacaktır. Türk milleti, ecdadından aldığı 

güç ve engin ferasetiyle Cumhuriyetimizi, demokrasimizi, milli irademizi yok etmek ve hürriyetimizi elimizden almak isteyenlere karşı, istiklâl ve istikbâline sahip çıkacak, daha güçlü bir Türkiye şiarıyla dünyanın sayılı devletlerinden birisi olma hedefine emin adımlarla ilerleyecektir.

Bu duygu ve düşünceler ile cennet vatanımızı bizlere emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere İstiklal Savaşımızın ve varlık mücadelemizin tüm şehit ve gazilerini, 15 Temmuz gecesi devletimizin bekası için canlarını feda ederek ülkemizin kaderini değiştiren vatan evlatlarını rahmetle yad ediyor; o gece şehitlerimizle aynı yolda yürüyen bütün gazilerimizi, milleti ve istiklali uğruna gözünü kırpmadan ileri atılan evlatlar yetiştiren kıymetli ailelerini minnetle ve hürmetle anıyorum.
 Hayatının her anını Üstat Mehmet Akif Ersoy’un "Sahipsiz vatanın batması haktır, sen sahip çıkarsan bu vatan batmayacaktır." dizelerindeki ruhla yaşayan, 15 Temmuz gecesi milli irademize sahip çıkan kıymetli vatandaşlarımıza sevgi ve saygılarımı sunuyor, vatandaşlarına kurşun atan, kendi milletine ihanet eden benliğini yitirmiş 15 Temmuz güruhunu bir kez daha telin ediyorum.