Vali Atik mesajında şu ifadelere yer verdi; "Hizmet Etmekten Büyük Bir Mutluluk ve Onur Duyduğum Kıymetli Denizlili Hemşehrilerim, Bugün, ülkemizin düşman işgalinden topyekün kurtarılmasına ilham veren bir hareketin, Kuvayımilliye ruhunun yurdumuzu baştanbaşa sarmasına öncülük eden şanlı bir direnişin, türlü imkansızlığa ve yokluğa rağmen haksızlığa, hukuksuzluğa karşı verilen eşsiz bir mücadelenin yıl dönümünü coşkuyla kutluyoruz. 

15 Mayıs 1919 tarihi, şehrimizin necip halkının Müftü Ahmet Hulûsi Efendi önderliğinde işgale, haksızlığa, mezalime karşı durduğu; bölgemizde direnişin başlamasına vesile olduğu kutlu bir gündür. Bugün, tutsaklığa karşı duran Denizli halkının gurur günüdür. Bugün, Denizlililerin cesaretinin, öngörüsünün ve vatanseverliğinin en net biçimde tezahür ettiği, Kurtuluş Savaşı yolunda ilk kıvılcımın çaktığı gündür.

İzmir’in Yunan birlikleri tarafından işgalinin hemen sonrasında, Millî Mücâdele’nin ilk alemdârı olarak nitelendirebileceğimiz Denizli Müftüsü Ahmet Hulûsi Efendi, “Şimdi İzmir’i Yunan askerleri işgal etmiştir. Bu işgale muhalefet ve düşmanın taarruzuna mukavele lazımdır. İşgal edilen memleketler halkının silaha sarılması ve savaşması farzı ayındır. Fetva veriyorum, silah cephane azlığı veya yokluğu hiçbir zaman mücadeleye mâni teşkil etmez. Elinizde hiçbir silahınız olması dahi üçer taş alarak düşman üzerine atmak suretiyle mutlaka fiili mukabelede bulununuz!” sözleriyle ciddi ve bilinçli ilk direniş hareketinin şehrimizde başlamasına vesile olmuştur. Belediye Meydanı’nda toplanan feraset sahibi Denizli halkı, bundan sonraki süreçte düşmanın şehrimize girmesine izin vermemiş, bizlere kurtuluş günü olmayan bir şehir bırakmıştır. Bugün, gururlu ve bahtiyarız ki böyle asil ruhlu, fedakâr bir ecdadın torunlarıyız.

    Aziz milletimizin karakterinde ezelden beri var olup hiç sönmeyen özgürlük aşkı, 15 Mayıs 1919 tarihinde tekrar harlanmış; bugün de aynı azim ve kararlılıkla yanmaya devam etmektedir. Şehrimiz, gerek İzmir’in işgaline verdiği tepkiyle gerek Kurtuluş Mücadelesi ve yakın tarihte yaptıklarıyla ülkemiz tarihinde önemli roller üstlenmiş ve üstlenmeye devam etmektedir. Bir asırlık süreçte insanımız ve devletimizle el ele vermiş, farklı alanlarda elde ettiği başarılarla ülkemizin gelişme ve ilerlemesinde önemli katkılar sağlamıştır. Çünkü aziz milletimiz farkındadır ki üstün fedakârlık ve engin bir çabayla kazanılan Millî Mücadele’nin sonunda elde ettiğimiz kazanımları korumak ve ülkemizi daha ileriye taşıyıp muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak, her zamankinden daha fazla çalışmayı gerektirmektedir. Büyük hedeflere ulaşmanın yolu, mazimizi iyi okuyup istikbalimizin planlamasını doğru yapmaktan geçmektedir.

Bu duygu ve düşüncelerle Denizlili hemşehrilerimin 15 Mayıs Milli Mücadele Günü’nü yürekten kutluyor, ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Kurtuluş Mücadelesi’nde Denizli halkına önderlik eden Müftü Ahmet Hulûsi Efendi’yi, vatanını canından üstün tutan, kahramanca mücadeleleriyle bizlere emsal olan ecdadımızı; namusunu, vatanını ve bayrağını savunmak için canlarını feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi sonsuz minnet, şükran ve rahmetle yâd ediyorum" dedi.