Uşak Arkeoloji Müzesi'nin olduğu yer Uşak ilinin merkezinde kalmaktadır. Bu nedenle Uşak Arkeoloji Müzesi ziyaretinde bulunmak isteyen kişiler Uşak merkeze götüren tüm otobüs ve minibüsleri kullanabilmektedir. Bu müze Uşak ilinin Kurtuluş Mahallesi'nde faaliyet göstermektedir. Müze, Doğan Sokak sınırları içerisine dâhil edilmektedir. 1970 yılında faaliyete başlayan arkeoloji müzesi o tarihten bu yana faaliyetlerine aralıksız olarak devam etmiştir. Müzede Roma ve Bizans başta olmak üzere pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış 10 bin adet tarihi eser sergilenmektedir. Müze sayesinde Uşak ili yıl içerisinde pek çok yerli ve yabancı turisti ağırlamaktadır.

Uşak Arkeoloji Müzesi'ni Ziyaret Etmek

Uşak Haber de yer alan bilgiye göre, Uşak Arkeoloji Müzesi'ni gezmek isteyen kişiler müzelerin genel olarak kapalı olduğu pazartesi günü dışındaki günlerde ziyarette bulunabilmektedir. Uşak Arkeoloji Müzesi için en uygun ziyaret saatleri sabah 8.30 ile akşam 17'dir. Ayrıca bazı özel günlerde müze 19'a kadar açık kalabilmektedir. Arkeoloji müzesine girmek isteyen kişiler için giriş ücreti 5 TL olarak belirlenmiştir. Belirlenen ücret yetişkinler ve çocuklar için değişikliğe uğramamaktadır. Müze içerisinde geçmiş yıllarda Uşak ilinde yaşamış olan pek çok medeniyete ait kalıntılar yer almaktadır.

Uşak Arkeoloji Müzesi'ne Ulaşmak

Güncel Uşak Haberleri ve gelişmelerin aktarıldığı Uşak Haber’in bildirdiğine göre, Uşak Arkeoloji Müzesi'ne gitmek isteyen kişiler farklı ulaşım araçlarını tercih edebilmektedir. Uşak Arkeoloji Müzesi ile Uşak merkez arası oldukça kısa bir mesafededir. Bu nedenle Uşak merkezde olan kişiler yürüyerek müzeye ulaşabilmektedir. Şehir dışından müzeyi ziyaret etmek için gelen kişilerin ilk olarak Uşak otogardan ya da Uşak Havalimanı'ndan kalkan halk otobüslerine binmesi gerekmektedir. Merkeze götüren otobüsler ve minibüsler Uşak Arkeoloji Müzesi'nin de önünden geçmektedir. Müzeye kendi araçları ile ulaşmak isteyenler merkezden başlayarak kısa sürede amaçlarını gerçekleştirebilmektedir.

Kaynak: https://www.usakhaber.com/gundem/usak-arkeoloji-muzesi-nerede-nasil-gidilir-156