Denizli Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin seri üretim ilk yerli ve milli otomobili TOGG’a kavuştu. Başkan Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi envanterine katılan “Anadolu Kırmızısı” rengi TOGG’u kullanarak ilk sürüş deneyimini yaşadı. Başkan Osman Zolan’a eşi Berrin Zolan eşlik ederken, Bayramyeri Meydanı’nda başlayan kısa şehir turu, Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinden 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda son buldu. Türkiye’nin ilk yerli ve milli otomobilinin şoför koltuğunda Başkan Osman Zolan’ı ve yanında ise eşi Berrin Zolan’ı gören Denizlililer şaşkınlıklarını gizleyemedi. Zolan çiftçine ve TOGG’a yoğun ilgi ve sevgi gösterisinde bulunan vatandaşlar bol bol fotoğraf ve görüntü çekti, hayırlı olsun dileğinde bulundu. TOGG’u 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda bulunan cam horoz heykeli yanına park eden Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada TOGG’un bir otomobilden öte farklı bir yürüyüşün başlangıcı olduğunu dile getirdi.

85 milyon bu gururu yaşamalı

Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Hamdolsun bugün artık ülkemizin markası yerli ve milli otomobilimizi üretir hale geldik. Artık kendi ihtiyaçlarımızı en üst seviyede kendi mühendislerimiz ve insan kaynağımızla karşılayabiliyoruz. Yürüyüşümüzün bundan sonra daha güçlü olacağını görüyoruz. İnşallah bunun arkasından daha birçok güzel projeler gelecektir. Biz her zaman bu projeleri yapanların yanında olup, destek vererek ve yapabileceğimiz bir katkı varsa da o katkıyı yapabilmek adına gayret gösteriyoruz. Allah'ım hayırlı eylesin.” TOGG’un ardından nice yerli ve milli markaların da üretime başlayacağına inandığını ifade eden Başkan Zolan, “Bu eser, ülkemize, insanımıza gerçekten güç ve gurur verir. Bu eserleri kimin yaptığına bakmaksızın, ülkemiz için faydalı ve güzelse sımsıkı sahip çıkacağız. Yıllardır özlemimiz olan yerli ve milli otomobile ulaşmanın mutluluğunu 85 milyon gururlu bir şekilde yaşamalı” dedi.

“Geleceğin arabası bugünden yapılmış”

TOGG'un çok konforlu ve teknolojik bir akıllı cihaz olduğuna dikkati çeken Başkan Zolan, “Motoru olmadığı için motor sesi yok, gerçekten çok sessiz ve daha önce kullandığım araçlara göre daha seri, daha atak. İnanılmaz konforlu, içindeki ekranlarla uçak kokpiti gibi görünüyor, kullarken kendini pilot gibi hissediyorsun. Bu bir araba değil, akıllı cihaz, gerçekten tüm teknolojik imkanlar var. Dünyada emsali olan araçlarda ne varsa hepsi var. Gerçekten gurur duydum. Elektrikli bir araç olması çevre açısından da ayrı bir güzellik, elektrikli olduğu için motoru yok, egzozu da yok ve dolayısıyla atığı da olmuyor. Gerçekten geleceğin arabası bugünden yapılmış. Emek veren herkesi tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı. 

togg-2-1togg-3-1togg-1-2