Ayşe Görünmez’in küçük yaşına rağmen göstermiş olduğu cesaret öğretmenleri ve okurlarından tam not aldı. 19 Mayıs İlkokulu 1. Sınıf öğrencisi olan Görünmez yaşıtları yeni okuma yazma öğrenirken onun kitap çıkaracak kadar cümleler kurabilir olması ailesi ve öğretmenin gözünden kaçmadı.

Kitabının İçeriğini Söylemeyen Görünmez Merak Uyandırdı!

Çıkardığı ‘Mercan’ isimli hikâye kitabında kendi hayallerinden bahsettiğini söyleyen genç yazar kitabı hakkında daha fazla detay vermedi. Kitabı ile ilgili merak uyandıran yazar Ayşe Görünmez : “kitabım çıktığı için çok mutluyum. Herkes benim hayallerimi okuyacak. Zaten okumaya geçtiğim zaman kitap çıkaracağım diye hep söylüyordum. Bu konuda beni destekleyen ailem ve öğretmenime, müdürüme çok teşekkür ediyorum. Herkes lütfen kitabımı okusun” diyerek okurlara seslendi.

 “Elinden Kalem Eksik Olmazdı!”

Serinhisarlı ailenin 3 çocuğundan en küçüğü olan Ayşe’nin yazmaya olan merakının kardeşlerinden geldiğini söyleyen anne Sevgi Söylemez mutluluğunu Genç Çivril Gazetesi ile paylaştı. Anne Söylemez: “Ayşe bizi gururlandırdı. Küçüklüğünden beri zaten okumaya yazmaya çok meraklıydı. Elinden kalem hiç eksik olmazdı. Kardeşleri ödev yaparken Ayşe’de mutlaka bir şeyler karalardı. Sürekli okuma yazmayı öğreneyim yazar olacağım derdi. Bizde bu yeteneğini göz ardı etmedik. Elimizden geldiğince öğretmenlerinin katkısıyla ona yardımcı olduk. Sonunda kitabımız çıktı. Çok mutlu ve gururluyuz. ”dedi.

“Yeteneği Gizli Kalmamalıydı”

Ayşe Görünmez ’in yeteneğinin gizli kalmaması konusunda elinden geldiğince ona destek olduğunu dile getiren 19 Mayıs İlkokulu öğretmeni Hacer Öztürk Eren öğrencisinin unvan alacak kadar büyük bir başarıya imza atmasından dolayı mutlu olduğunu belirtti. Eren : “Ayşe bütün öğrencilerim gibi benim için özel bir çocuk. Onun yazmaya olan tutkusu benimde gözümden kaçmadı. Sürekli bana iki, üç cümlelik bir şeyler yazıp getiriyordu. Baktım ki Ayşe bu işe çok hevesli daha uzun cümleler yazması için ona yol gösterdim. Cümleler kısa bir süre sonra hikâyeye dönüşmeye başladı. Çıkan ‘Mercan ‘ adlı kitabımız da öğrencimin yazdığı hikâyelerden sadece bir tanesi. Ayşe’mizi canı gönülden kutluyorum. Başarıları daim olsun, arkadaşlarını da güzel bir örnek olsun diyorum. “diyerek genç yazar Ayşe Görünmez’i tebrik etti.