Dünya’nın hemen her yerinden ülkemize gelen yabancılar, ülkemizde çeşitli tedavileri uygun fiyatlarla alıyor. Pekiyi bizim sağlık hizmetlerimiz neden diğer pek çok ülkeye göre daha ucuz? Türkiye’de ameliyat fiyatlarının neden ucuz olduğuna dair bilgileri, Clinic Away'in Kurucusu Meltem Kandemir veriyor.

***

Türkiye şuan ki konumu ile diğer ülkeler ile yarışarak kendini kanıtlamış bir ülke konumundadır. Birçok ameliyat ve operasyon çeşitliliği ile tüm herkesin ihtiyacını karşılayacak biçime gelebilmiştir. Türkiye ameliyat fiyatlarına baktığımızda diğer oranla çok daha ucuz olmasının temel sebebi maliyetlerle ölçülmektedir. Türkiye de tek operasyon değil birçok farklı yönde ameliyat ve operasyon mevcuttur. Öncelikle cerrahi ve cerrahi olmayan toplam 754bin 392 estetik operasyon gerçekleştirildi. 402 bin 462 tane de ameliyatsız olarak gerçekleştirildi. Gerçekten de gözle görülür bir şaşırma olabilmektedir. Bu ameliyat sayıları herhangi bir ülke ile karşılaştırıldığında miktar bakımından fazla olduğu aşikardır.

Türkiye de ki malzemelerin ücreti de ameliyatlara yansımaktadır. Ayrıca seçilen hastane, doktorun uzmanlığı, ameliyatın süresi, kişinin vücut ölçüleri, yapılacak işlem, bölge sayısı, doku yapısı, ürün kalitesi, ameliyatın tekniği, kullanılan malzemelerin kalite ölçüsü, para birimin türünden ödeme yöntemi ayrıcalığı sağlanması ve ek uygulama tercihlerine göre değişiklik gösterir. Bütün bunlar bir araya getirildiğinde tekrardan Türkiye maliyet ve fiyat açısından en cazip ülkeler arasına girmekte zorlanmamıştır.

Türkiye’ de ki uzman doktorların üst düzeydeki deneyim ve tecrübeleri, yüksek standartta yapılan ve birçok yeni teknoloji ile donatılmış hastaneleri mevcut olmaktadır. İleri teknoloji ile modern hastane konseptini yakalayan hastanelerimiz; hasta güvenlik, ihtiyaç karşılama ve konfor bakımını, kaliteli ve tecrübeli hasta bakım üniteleriyle hastalara büyük bir rahatlık sağlamaktadır. Sağlık açısından aldığı tedbir ve yöntem ile de kendini kanıtlamış bir ülke konumuna gelmeyi başarmıştır.

Yurt dışında yaşayan kişiler çok iyi bilir ki Türk televizyon kanallarından çıkan reklamlarda en çok geçen ibare “ her şey dahil “ ibaresidir. Bu ibare ile birçok hastane, hastayı ayağına çekerek hizmet sağlayabilmektedir. Farklı ibarelerle kendine müşteri çeken hastaneler verdiği hizmet ile de müşterisine memnuniyet kazandırmaktadır. Araştırmalar sonucu yurtdışı uçaklarından birçoğu ülkemizde ameliyat için gelmektedir. En çok yapılan ameliyat ise belli sezonlarda görülen ve erkeklerin uyguladığı saç ektirme operasyonudur. Bunlar haricinde erkek veya kadın fark etmeksizin; diş tedavisi, botoks, meme estetikleri ve liposuctiona gibi birçok alanda hizmet almak için ülkemizi ziyaret etmektedirler. Şuan günümüzde de Türkiye estetik turizmi konusunda son 10 yılda dünyanın en önemli ülkeler arasına girmeye hak kazanmıştır. Çeşitli istatistikleri yükseltenlerin önemli bir kısmı, hatta büyük çoğunluğu Türkiye’ ye sağlık turizmi için geldiklerini söylemekteler. Avrupa’nın değişik ülkeleri ile Ortadoğu ve Rusya’dan gelen binlerce kişi, kendisini Türk doktor ve hekimlere emanet etmekten mutluluk duymaktadır. Bu emanet edilme sürecinde ise sayıları binleri bulan sağlık turizmi şirketleri önemli ölçüde rol almaktadır. Verilen hizmet ve kusursuz ameliyat ile kendilerini kanıtlamıştır.

Türkiye’de sağlık hizmeti yüksek kalitede verilmekle birlikte aynı zamanda uygun fiyat seçenekleri ölçüsünde başta Avrupa ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerinden hasta kabul edebilmektedir. Çoğu ücra köşelerinden bile hasta alan ve tedavi sürecini başlatan Türkiye ülkenin para cinsine göre fiyat uygunluğu sağlamaktadır. Özellikle döviz kurundaki yaşanan fark nedeniyle Türkiye’ de estetik operasyon fiyatları insanlara cazip gelebilmektedir. Ayrıca Türkiye Asya ve Avrupa’nın birleştiği noktada bir köprü olarak görev üstlenmektedir. İstanbul’ da yer alan üç önemli havalimanı kolay bir şekilde Türkiye’ ye gelmeye olanak sağlamaktadır. Türkiye tüm ülkelerin kesiştiği nokta olduğundan ve sürekli gelme imkanı sabit olduğundan ihtiyacı olan ameliyata kişiler kolaylıkla aynı gün içinde servis yapılarak ihtiyaç giderilmektedir. Avrupalıların sağlık seyahatlerini gerçekleştirildiği ülkeler arasında Türkiye ilk sırada yer almaktadır.