EKONOMİ

TOKİ’den Yatırım Fırsatı, 37 İlde 252 Arsa Açık Artırmayla Satışa Çıkıyor

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Türkiye genelinde arsa sahibi olmak isteyen vatandaşlar ve yatırımcılar için büyük bir satış süreci başlattı. Denizli'ninde aralarında bulunduğu 37 ilde toplam 252 arsa, 25 Aralık 2025 tarihinde düzenlenecek açık artırma ile yeni sahiplerini bulacak.

Abone Ol

Arsa satışları için düzenlenecek müzayede 25 Aralık 2025 tarihinde gerçekleştirilecek. Katılımcılar açık artırmaya fiziksel veya dijital ortamda katılabilecek: Fiziki Katılım: İstanbul ve Ankara'daki belirlenen salonlardan. Online Katılım: Emlak Yönetim üzerinden çevrim içi teklif verilebilecek.

Başvuru Sınırı: İnternet üzerinden teklif vereceklerin, müzayededen bir iş günü öncesine kadar kayıtlarını tamamlaması gerekiyor.

Esnek Ödeme Planı ve İndirim Avantajları

TOKİ, alıcılara bütçelerine uygun farklı ödeme seçenekleri sunuyor:

%25 Peşinat: Kalan tutar için 48 ay vade imkânı.

%40 Peşinat: Kalan tutar için 36 ay vade imkânı.

Peşin Ödeme Avantajı: Arsa bedelini nakit ödeyenlere %15 indirim uygulanacak.

Açık artırmaya katılabilmek için arsanın muhammen (başlangıç) bedeline göre değişen tutarlarda teminat yatırılması gerekiyor. Teminat bedelleri şu aralıklarda belirlendi:

En Düşük: 100 bin TL

En Yüksek: 10 milyon TL (Arsa değerine göre artış göstermektedir.)

Satış Yapılacak İllerin Tam Listesi

Toplamda 1 milyon 395 bin metrekareden fazla alanı kapsayan arsalar şu illerde yer alıyor:

Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Bitlis, Bursa, Çanakkale, Denizli, Diyarbakır, Düzce, Edirne, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kahramanmaraş, Karaman, Kayseri, Kırklareli, Kocaeli, Malatya, Mardin, Mersin, Muğla, Muş, Rize, Samsun, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ ve Yalova.

{ "vars": { "account": "G-2QLCV0JSK8" }, "triggers": { "trackPageview": { "on": "visible", "request": "pageview" } } }