Endüstriyel Boru Hatlarının Sigortası: VANOX Kompansatör Sistemleri ile Kesintisiz Üretim
Endüstriyel Boru Hatlarının Sigortası: VANOX Kompansatör Sistemleri ile Kesintisiz Üretim
İçeriği Görüntüle

Denizli’de konkordato sürecindeki bir tekstil firması için mahkemeden kritik karar çıktı. Denizli 1. Asliye Ticaret Mahkemesi, Ayden Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi ile şirket yetkilisi Fatih Yıldırım hakkında 17 Şubat 2026 itibarıyla geçerli olmak üzere 1 yıl kesin mühlet uygulanmasına hükmetti.

Karar 17 Şubat 2026’dan itibaren yürürlükte

Mahkemenin 2025/1208 Esas sayılı dosyasında verilen karara göre; Denizli Ticaret Sicil Müdürlüğü’nün 27907/Merkez sicil numarasına kayıtlı Ayden Ev Tekstili Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi (VKN: 1100586302) ile yetkili Fatih Yıldırım için 17 Şubat 2026 saat 10.00 itibarıyla ayrı ayrı 1 yıl kesin mühlet başladı. Bu kararla birlikte şirket ve ilgili kişi, konkordato hükümleri çerçevesinde yasal koruma altında faaliyetlerini sürdürecek.

Geçici mühlet tedbirleri aynen devam edecek

Mahkeme, daha önce verilen geçici mühlet kapsamında uygulanan tedbirlerin ve kısıtlamaların kesin mühlet sürecinde de sürmesine karar verdi. Bu çerçevede şirketin malvarlığı üzerindeki tasarruf işlemleri denetim altında olacak, süreç konkordato hükümlerine göre yürütülecek.

Alacaklı işlemlerinde sınırlama uygulanacak

Karar doğrultusunda alacaklıların bireysel icra takipleri belirli ölçüde sınırlandırılacak; borç-alacak ilişkilerinde konkordato sürecinin kuralları esas alınacak.

Komiser heyeti görevini sürdürecek

Kesin mühlet kararıyla birlikte konkordato komiser heyetinin görevleri de devam edecek. Buna göre komiser heyetinde yer alan Kemal Gökay Çelik, Nihal Özkan ve Süheyla Sarıhan, şirketin mali yapısını denetlemeyi ve alacaklılarla yürütülecek süreci gözetmeyi sürdürecek.

Süreç nasıl işleyecek?

Kesin mühlet süresince şirketin, borç yapılandırma planı çerçevesinde faaliyetlerini sürdürmesi, mali dengesini yeniden kurması ve alacaklılarla uzlaşma zemini oluşturması hedefleniyor. 1 yıllık sürenin sonunda mahkemenin konkordatonun tasdiki ya da reddi yönünde karar verebileceği belirtildi.