Her şeyden önce, kadınlar başörtüsü takarken giyim tarzlarına daha fazla dikkat etmelidir. Bu noktada tesettür giyim modellerinden; Tüllü elbiseler bol kesim olarak kabul edildiğinden, salaş ve düz renklerin daha yoğun olduğunu görebiliriz. Sivil giyimden günlük giyime kombinler arasında etek ve gömlek, pantolon, tunik ve tuniklerle yapılan kombinler yer almaktadır. Tesettür abiyelerde daha sade veya fırfırlı modeller tercih edilebilir. 

Bayanlar İçin Tesettür Giyim Nasıl Olmalı

Tesettür giyim kombinlerinde  tulum giyeceksiniz, renk uyumunun ne kadar önemli olduğunu yani tesettür elbise ile uyumunuz ve tesettür tulumun kendi uyumunun ne kadar önemli olduğunu görebilirsiniz.  Eşarp ve ayakkabının aynı renk olması ek bir kombin olabilir. Burada önemli olan ayakkabı ve atkının birbiriyle uyumlu olması ve abiye elbise ile mükemmel uyum sağlamasıdır.

Takım ve renk uyumluluğu için başörtüsü kombinlemek istiyorsanız günlük kombinlerden farklı tarzlar denemeniz gerekiyor. Örneğin, özel bir günde giyeceğiniz kıyafetler daha sade ve şık olacakken, sıradan günlerde biraz renk katarsanız daha ideal olabilir. Kombin içinde en önemli parça olan  başörtüsü hem renk hem de form olarak bizi yansıtmalı. Abiye modeller için dikkat edilmesi gereken bir noktada açık tenliyseniz açık tonlar, koyu tenliyseniz açık tonlar tercih etmeniz daha doğru olacaktır. 

Özel Günler İçin Tesettür Kıyafetler

Nişan, balo ve en önemli kına gibi özel günlerde tercih edilen, tesettür giyim abiye, hacimli abiyeler, rengi ve konumu itibariyle en güzel gününüzü güzelleştirmek için kullanılır. Bu gece elbisesini tonlardan biri olan bir üst ile tamamlayabilir, gri bir çanta ve topuklu ayakkabı ile kombinleyebilirsiniz.

 Kadın tesettür abiye, günlük giyim, etek ve elbiseler söz konusu olduğunda şal ve eşarpların rengi en iyi eklemelerden biridir. Çünkü elbiseden sonra en çok dikkat çeken parçadır. Bu yüzden eşarp ve şallar kıyafetinizle uyumlu olmalıdır. Bu modelleri Moda Merve sitesinde bulabilirsiniz.

Tesettür Giyimde Kumaşın Önemi

Piyasada saten, yün, ipek, viskon ve pamuk gibi birçok farklı kumaş bulunmaktadır.  Örneğin ince bir vücuda sahipseniz, vücudunuza uygun saten veya ipek bir elbise seçmelisiniz. Kumaş seçimi tek başına yeterli değildir. Kumaş seçiminde bir diğer önemli nokta ise tesettür elbisenin dikimidir. Kaliteli dikişleri sayesinde satın aldığınız tesettür elbisenizi uzun yıllar keyifle kullanabilirsiniz. Yine tesettür elbise seçerken vücut hatlarınızı çok fazla göstermemeye özen göstermelisiniz. En güzel modelleri https://www.modamerve.com/tesettur-giyim sitesinde bulmanız mümkündür.