Çal İlçesi'nde bu yıl 31 Ağustos -4 Eylül tarihlerinde düzenlenecek olan 21. Bağbozumu Festivali, Kaymakam Selami Korkutata ve MHP'li Belediye Başkanı Fethi Akcan'ın başkanlığında yapılan toplantıda, halk temsilcilerinin oylarıyla iptal edildi. Çal Belediye Meclis Salonu'nda yapılan toplantıya Korkutata ve Akcan'ın yanı sıra sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, belediye meclis üyeleri, siyasi partilerin ilçe başkanları ve muhtarlar katıldı. Son zamanlardaki terör olayları nedeni ile toplantıya katılan halk temsilcileri festivalin iptal edilmesi yönünde oy birliğiyle görüş bildirdi. 


Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, halk temsilcilerinin görüşleri üzerine 21. Çal Bağbozumu Festivali'nin iptal edildiğini belirterek, "Son zamanlarda artan terör olayları canımızı yakıyor. Eli kanlı hainler insanımızda ne festival yapacak ne de eğlenecek hal bıraktı. Halk temsilcilerimizin görüşünü alarak festivalin iptal edilmesini karalaştırdık. Ülkemizin birlik ve beraberliğinin teminatı olan milletimiz dik duruşunu sürdürüp, hainlerin emellerine ulaşmasına izin vermeyecektir. Türkiye, en kısa sürede terör belasının da üstesinden gelecek" diye konuştu.


Başkan Akçan, geniş halk katılımıyla 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda ilçede birlik, beraberlik, dayanışma yürüyüşü düzenleyeceklerini söyledi.