Teraryum, kapalı bir ortamda büyüyen küçük, dekoratif bitkilerin bir koleksiyonudur. Teraryum kapları tipik olarak şeffaftır ve içerideki bitkilere erişilmesine izin verecek kadar büyük bir açıklık sağlar. Kendin yap teraryumunun en iyi yanı, türünün tek örneği olabilecek yeni bir şey yaratabilmenizdir.

Teraryum hazırlarken dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilmeniz gereken her şeyi sizin için derledik. Tanım ve ilhamdan yaratım ve bakıma kadar, minyatür bahçenizin tadını kısa sürede çıkarmanın keyfini yaşayabilirsiniz. Kollarınızı sıvamadan önce, başlamak için ihtiyaç duyacağınız tüm malzemelere sahip olduğunuzdan emin olmalısınız.

Teraryum Malzemeleri Nelerdir?

●     Cam Kap: Teraryumunuzu oluşturmak için bir çeşit cam kaba ihtiyacınız vardır. Aralarından seçim yapabileceğiniz çok sayıda benzersiz kap olabilir. Mini bahçenizin keyfini çıkarabilmeniz için kabın şeffaf bir malzemeden yapıldığından emin olmalısınız.

●     Küçük Taşlar ya da Çakıllar: Teraryumunuzun tabanı olarak küçük taşlar ya da çakıllar kullanabilirsiniz. Küçük çakıllar, fazla suyun toprakta kalmamasını ve bitkinin çürümemesini sağlamak için bitkilerin kökleri için su drenajı görevi görür.

●     Aktif Kömür: Fazlasına ihtiyacınız olmayarak; ince bir aktif kömür tabakası suyu taze tutar ve teraryumunuzda bakteri üremesiyle savaşmaya yardımcı olur.

●     Saksı Toprağı: Saksı toprağı, teraryumunuz için önemli bir katman görevi görür. Kaktüsler ya da sulu meyveleri eklemeyi planlıyorsanız, özel karışımlar olmasına rağmen, her tür toprakla hile yapabilirsiniz.

●     Teraryum Çiçekleri: Yeşillikler olmadan teraryum hayal bile edilemez. Teraryumunuzda kullanmak için en sevdiğiniz bardak büyüklüğündeki bitkilerden birkaçını seçebilirsiniz. Hava bitkileri, sulu meyveler ve mini kaktüslerin tümü uygun seçenekler olabilir.

●     Küçük Bahçe Aletleri: Küçük aletlerin elinizin altında olması, teraryumunuzu yaparken öğeleri oluşturmanıza ve yerleştirmenize yardımcı olabilir.

Birbirinden güzel teraryumlar için https://www.tazecicek.com/ adresini ziyaret edebilirsiniz.