Üniversite ders programlarını hazırlarken sanayicilere danışılınca öğrenciler makineyi kitapta değil, atölyede öğrenmeye başladı. Atölyede uygulama yapılınca da piyasaya uygun kalifiye eleman yetişmeye başladı. Sanayicilerin özellikle üniversitelerin teknik bölümlerden mezun olanlarda en büyük eksik olarak gördüğü pratiğe çözüm, ders ve eğitim programları sanayiye uyumlu hale getirilerek bulundu. Denizli’de Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Teknoloji Fakültesi, öğrencilerin çalışma hayatına uygun yetiştirilmesine yardımcı olmak amacıyla önde gelen firmaların yöneticilerinin bulunduğu danışma kurulları oluşturdu. Ders programlarının hazırlanmasında ve içeriklerinin belirlenmesinde bu kurulların görüşleri alındı. Ders programlarında, sanayide kullanılan teknolojinin öğretilmesi öne çıkarıldı. Böylece sanayicinin ihtiyacı olan en yeni teknolojileri kullanabilen ve geliştirebilen mühendisler yetiştirilmeye başlandı. Bu programlara, İş-Kur Denizli İl Müdürlüğü de destek verdi.

PAÜ Teknoloji Fakültesi İmalat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Şenol Okay, lisans eğitimiyle birlikte İş-Kur ortaklığıyla proje yürüttüklerini, 25 öğrenciye haftada beş gün ve toplam 110 gün süren 880 saatlik eğitim verdiklerini söyledi. Sanayicilerin, mühendislerin mezun olduktan sonra bilgilerini uygulamaya dökmek için en az 1,5 yıl gerektiğini söylediğini aktaran Doç. Dr. Okay, “CNC torna ve freze tezgâhlarımız var. İmalat Mühendisliği'ne ilk kez öğrenci aldık. Bölümün en önemli özelliği, teoriyi ve pratiği birleştiren yapısı. Öğrencilerimizi hem teorik bilgileri almış hem de atölyelerde çalışarak üretimin içinde yetişmiş şekilde mezun etme hedefimiz var.” dedi.

Ders programlarını hazırlarken sanayicilerle doğrudan iletişim içinde olduklarını vurgulayan Okay, “Fakültemizde 'danışma kurulları' adı altında kurullarımız var. Onlarla etkileşim içinde programlarımızı hazırladık. Tamamen uygulamanın içinde mühendis yetiştiriyoruz.” diye konuştu. Şenol Okay, Teknoloji fakültelerinde 7. dönemde zorunluluk olarak haftada beş gün, "İşyeri eğitimi" adı altında sanayide staj zorunluluğu olduğunu belirterek, “Biz o döneme kadar temel uygulama eğitimi vererek işyeri eğitimine hazırlıyoruz. Sanayicinin 1,5 yıl beklemeden doğrudan istifade edebileceği mühendisler yetiştiriyoruz.” şeklinde konuştu.

Makine mühendisliği öğrencisi Mustafa Şengül ise Teknoloji Fakültesi’nde CNS freze ve torna tezgâhlarında uygulama yaparak mesleklerinde ilerleme imkanı bulduklarını dile getirdi. Şengül, “Burada uygulama gördüğümüz için fabrikada daha rahat ederiz. İş imkanı olarak diğer arkadaşlara göre avantajımız olacak.” ifadelerini kullandı. Ali Sarıkaya da, “İş hayatına atıldığımızda bize temel olmuş oluyor. Diğer mühendislere göre bir adım önde oluyoruz. Makinelerin nasıl, hangi düzende ve hangi sırayla çalıştığını öğreniyoruz. Hangi üretimde hangi kalitenin yakalandığını öğreniyoruz.” dedi.